Vad är en Lögndetektor Test?

En Lögndetektor test, även kallat "lögn detektor test," är inte något utöver det filmer längre. Polygraphs är en vanlig del av brottsutredningar och kontroller bakgrund. Fler och fler företag, särskilt statliga organ, kräver nu en Lögndetektor test från potentiella medarbetare. En Lögndetektor test är en enkel maskin som består av sex sensorer eller "ledare" som är knutna till den person som tar provet. Granskaren, som kallas rättsmedicinska psychophysiologist (FP), noterar en ark för att flytta papper och vilken typ av linjer dragna på det med en speciell penna. Dessa rader varierar beroende på den känslomässiga reaktion på den person på frågorna, och dessa signaler registreras på papper.

Trots vad namnet antyder, inte en Lögndetektor test inte upptäcka lögner, utan utvärderar fysiska svar av en person till en rad frågor. För att göra det, utvärderar ett Lögndetektor testa en persons hjärtfrekvens, andning, blodtryck och svett på fingertopparna. Ibland utvärderar ett Lögndetektor test också ofrivilliga arm och benrörelser och nervösa tics, som ofta hittas under svåra frågor. Allmänhet, när en person ligger, hans eller hennes ökad hjärtfrekvens, börjar han svettas, och hela hans kropp reagerar. Detta är vad en Lögndetektor mäter. Innan en Lögndetektor testet påbörjas, granskaren och den person som tar provet kommer att gå igenom en "provkörning intervju. " Under denna tid kommer granskaren förklara hur testet fungerar och se över frågor som ska ställas. När det gäller juridiska frågor, är advokat vanliga under denna fas av provningen. Under själva Lögndetektor test frågar examinatorn en blandning av irrelevanta frågor, till exempel "Vad heter du?" och relevanta frågor, som är direkt kopplat till frågan prövas.

Det finns mycket polemik tester lögn detektor, som vem som helst kan lära sig att lura dem med lämplig utbildning och förberedelser. Medan en Lögndetektor test är godtagbart i domstol, är många organisationer som kämpar nu för att avskaffa testet eftersom det inte kan anses vara hundra procent korrekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.