Vad är en Koffein Inhalator?

den 1 april 2006 införde bolaget ThinkGeek, som specialiserat sig på många koffein produkter, deras senaste uppfinning: Buzzaire. Buzzaire var en koffein inhalator, och snart Internetsamfundet uttryckte stor önskan om koffein inhalatorer så att de kunde få sitt koffein rus, en full 150 milligram i en astma typ inhalator, utan att svälja saker. Du kanske redan misstänksam tanke på tidpunkten för införandet av koffein inhalatorer. Faktum är att produkten var en parodi, aldrig har existerat och var en detaljerad April Fool's Day joke.

Alla var inte medvetna om skämt och prat om koffein inhalatorer kvarstod genom stora delar av 2006. Ingår i lore av dessa mytiska imma produkter var att Starbucks ® planerar att släppa en mint smaksatta inhalator i slutet av 2006. De som var kloka visste att detta var ett försök att ändra aprilskämt inträffat tidigare under året. Mycket av prata om koffein inhalatorer dog ner till 2007, men det finns fortfarande blogging hänvisningar.

Även ett skämt på ytan kan det finnas någon mening med idén om koffein inhalatorer som används för att behandla astma. När en person med astma utan deras inhalator, är en rekommendation att dricka en kopp starkt svart kaffe, vilket kan hjälpa till att minimera en astmaattack. Det finns inga tydliga bevis på om en verklig koffein inhalator skulle vara lika effektiv som en kopp kaffe, men det kunde ha någon medicinsk användning. är nästan det enda som ligger nära i verkliga livet att koffein inhalatorer är medicinen, koffein citrat. Detta läkemedel levereras av IV (intravenös infart) har en mycket allvarligt syfte, mycket skillnad obefintlig inhalatorer. Det används i vissa för tidigt födda barn för att stimulera andningen när apné (när andningen slutar) kan förekomma. Också många av de mediciner som levererats i själva inhalatorer, särskilt albuterol, kan få folk att känna sig skakig och skakis, ungefär som du har haft en massiv dos koffein.

var det imaginära koffein inhalatorer uppfanns av ThinkGeek dock inte avsedda för medicinskt bruk. De var tänkt som en koffein leverans system som skulle nästan genast komma in i blodomloppet, och de är en slags skämt om hur människor är beroende av koffein. Vem har tid att dricka en kopp kaffe när du kan bara andas koffein istället? Du kan vända en kaffepaus i två snabba bloss. Kanske det är en kommentar inte bara om koffein beroende, men också på "on-the-go" livet för de flesta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.