Vad är en Dear John Letter?

Vissa amerikanska soldater slåss under andra världskriget upptäckte att månaders separation från sin hemstad sweethearts kan leda till olyckliga personliga händelser. En sådan händelse som deltar får en formell och bryskt bryta upp brevet från hemmet kallas Käre John brev. A Dear John brev började ofta med en formell eller slentrianmässiga hälsning, inte den vanliga "My Dearest Sam" eller "My Sweet Darling", som tjänade till att låta mottagaren brace själv för dåliga nyheter. Innehållet i en typisk Käre John brev (om det fanns något innehåll) skulle också vara direkt och utsända: "Jag har träffat någon annan eftersom ni har varit borta och jag tror det vore bäst om du och jag gick med på att en del företag. "

Ursprunget till" Dear John "i en Käre John brev är fortfarande en kontroversiell fråga. Vissa källor anser namnet John valdes på grund av dess gemensamhet vid den tiden, ungefär som John Q. Public eller John Doe används idag. Andra säger att "Käre John" är en hänvisning till flera populära sånger som avses fotsoldater som "Johnnies," som i När Johnny Comes Marching Home Again . Det finns också en teori som en populär 1930 radioprogram började varje avsnitt med en kvinnlig skådespelerska sjunger Käre John som hon började läsa ett brev till henne okänd flamma.

Bruket att skicka ett Käre John brev som en långdistans uppbrott taktik blev så vanliga, nämligen att vissa kvinnor inte ens om att skriva mer än hälsningsfras. En soldat kan bara få meddelandet "Dear John" och ingenting annat. När soldaterna tryckte mottagare för mer information, svarade många "Det var allt hon skrev. " Detta sägs vara hur frasen det var allt hon skrev kom i populär användning.

Den Käre John brev kan ha ersatts av Dear John e-post eller Käre John telefonsamtal, men det är fortfarande en sorglig verklighet för vissa medlemmar av militären tjänar hemifrån. Det finns också Dear Jane brev, som drabbar kvinnliga militära medlemmar på samma sätt som Käre John brev. Del i näringslivet har även hänvisat till formella brev med uppsägning Käre John bokstäver, eftersom de tjänar i huvudsak samma funktion för ett företags snart kommer att vara tidigare anställda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.