Vad är en Agony Column?

svår ångest kolumn är en typ av tidningar kolumn som erbjuder rådgivning till personliga problem. Författaren till denna kolumn kallas ofta svår ångest och faster eller svår ångest och farbror, frammana en bild av en kompetent och vänlig figur som kommer att erbjuda sunda och goda råd, och i vissa fall upphovsmannen kan faktiskt vara en trovärdigare professionell inom ett område som medicin och psykologi. Många tidningar bära ångest kolumner, som kan genereras i hus eller köpas från nationella syndikat. Agony kolumner kan också hittas på Internet, i vissa fall är allmänna besökarna uppmanades att lämna förslag också.

Konceptet med en anonym rådgivning kolumn i tidningen är relativt gammal. Människor har sökt svar och råd till problem i tusentals år, och anonyma kolumner erbjuda den klara fördelen att ge råd utan dom. En författare kan också dölja sin identitet så att människor i författarens liv är inte medvetna om att de är föremål för en Agony Column.

Många vånda kolumner inriktas på frågan om sexualitet och kolumnister ofta punkt påpekar att de får samma frågor om och om igen från läsarna. Andra ser på frågor om familjens dynamik, etik och uppförande. Del vånda kolumner fokuserar även på investeringar, finansiella frågor, fastigheter och liknande problem som man kan stöta på. En ångest kolumn kan också ibland inbegripa personliga annonser, och kärlek kolumner rådgivning ofta är belägna i kontaktannonser del av en tidning.

Vissa personer är förvånad över att författaren till en vånda kolumn är ofta en sammansatt. Många tidningar hålla flera personer på personal för att svara på frågor, med en enda fiktiv kval moster eller farbror namn används för signaturen. Några uppmärksammade krönikörer skriver alla deras eget material, även om de kan behålla personalen att svara på brev som inte publiceras. I vissa fall har den ursprungliga krönikören pensionärer eller gått bort, och en annan författare plockar upp facklan, men behåller krönikören namn på kolumnerna, eftersom människor har vuxit till att älska och lita på äldre författare.

Många tycker om att läsa våndan kolumn i sin lokaltidning eftersom det ger en intressant fönster in i andra människors liv. Sådana kolumner kan också erbjuda generellt goda råd som kan vara tillämpliga på läsarens eget liv. Alla typer av människor skriver in på ångest kolumner, och i vissa fall svår ångest kolumn också kommer med ett budskap hotline för läsarna att ringa om de vill spela in sina frågor på radio eller podcast kolumner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.