Vad är den irländska välsignelse?

irländska Blessing tenderar att hänvisa till en särskild välsignelse som kan användas i en skål vid bröllop eller sammankomster. Detta är dock irländsk välsignelse bara de mest kända välsignelse. Irländarna är faktiskt ganska känd för ett antal välsignelser och förbannelser, så begreppet Irish Blessing är något av en missvisande. De välbekanta Irish Blessing är följande: maj vägen springer för att möta dig.
Kan vinden alltid i ryggen.
Må solen lysa varmt på ditt ansikte.
Och regnet falla mjukt på dina fält.
Och tills vi möts igen,
Må Gud hålla dig i den ihåliga hans hand. Det irländska Blessing tillskrivs ofta St Patrick, men det är troligen en sammanblandning mellan irländsk välsignelse och en mycket längre bön kallas "iklädda t Patrick. "Författaren är okänd, och även datera Irish Blessing är svårt.

Även denna irländska Blessing är ganska vanlig i användning i länder som de irländska invandrat, finns det mer traditionella välsignelser för bröllop, vaknar och andra officiella evenemang. Många av de välsignelser representerar önskemål för riklig jordbruks gåvor, friska barn, och närhet till Gud. är Dessa talrika välsignelser allmänhet så vackert formulerat, människor som ofta överraskad av olika irländska förbannelser. Av förbannelser, är det efter den mest kända: kan de som älskar oss, älskar oss.
Och de som inte älskar oss,
Må Gud förvandla deras hjärtan,
Och om han inte blir deras hjärtan,
Kan han vända sina fotleder,
Så vi får känna dem genom deras haltar.

ursprung förbannelsen är så okänd som den vanligaste Irish Blessing. Man kan säga dock att den irländska är kända för sin förmåga att vända ett ord till god vinst, antingen för gott eller ont.

Iriska dricka skålar finns också många, och tenderar att vara mindre allvarliga, som företräder firandet av allt bra och humoristisk. En kända är en skål för fruar och flickvänner, "Må de aldrig träffas. " När andra drack skålar får representera den långa kampen med det brittiska över land kontroll, önskar "mark utan hyr ut till dig. "

Eftersom det irländska Blessing, eller välsignelser, förbannelser och skålarna är ofta anonyma ursprung, kan de i regel användas utan krav på koppling av en källa. Det finns några tillskrivs författare som kanske inte är offentliga. Den mest kända är dock ihåg bättre för leenden de lägger på människors ansikten, än för deras upphovsmän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.