Vad är böjd sax?

böjd sax är saxar med blad som är böjda, för att tillgodose vissa särskilda styckning uppgifter. Krökning av bladen innebär att saxen måste vara konstruerad för en viss dominerande hand, snarare än att ambidextrous i naturen, och det är viktigt att hitta böjd sax som installerats för antingen höger eller vänster, beroende på vilket som är dominerande . Dessa saxar kan erhållas från ett antal källor, med medicinska leverantörer, drugstore, och leverantörer hantverk alla lagra dem.

Vanligen, bladen på böjd sax är mycket små, eftersom de är konstruerade för detalj och precision arbete. Handtagen kan vara överdriven, särskilt jämfört med bladen, vilket möjliggör stor kontroll över saxen under styckningen. Vissa böjd sax har vassa tips, medan andra har hämmats tips för säkerhet och specifika tillämpningar. Sharp tips är speciellt vanligt för böjd sax som används i trånga, eftersom tips kan användas för att manipulera materialet minskar.

För skönhet underhåll, böjd sax för att klippa naglar snabbt och säkert, och de kan även användas för att trimma näsa och öron hår, förutsatt att bladen är kort och trubbig. Nagelsax kan användas för att skapa en mycket smidig och clean cut som kurvor naturligt med spik och finger, i motsats till spik Clippers, vilket ibland kan skapa en trasig eller ojämna cut. Dessa böjd sax tenderar att vara mycket skarp, så att de kommer att skära utan att komprimera. är böjd sax som även användes i crafting. Broderier, quilting, och andra sömnad hantverk ofta finns situationer där ett par böjd sax kan vara mycket användbar. Exempelvis kan en Crafter behovet av att noggrant reta ut och klippa en tråd utan att behöva oroa dig för att skada omgivande trådar eller den underliggande strukturen, i vilket fall böjd sax är idealiska. Vissa böjd sax för crafting har trubbig spets på den undre bladet, så att saxen inte rippa genom tyg eller tråd när de används.

Människor i medicinska området har också en användning för böjd sax för uppgifter som att ta bort stygn, expanderande en kirurgisk fält, och så vidare. Den böjda blad är utmärkta för att göra kontrollerade nedskärningar eftersom de kan snäpps stängas utan att användaren behöver oroa sig oavsiktligt skär omgivande vävnad. När du tar bort stygn, till exempel, kan skovlar införas i en söm och sedan försiktigt tryckte stänga att klippa av stygn öppna utan att skära i andra maskor eller marginalen av såret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.