Vad är bakgrundsljud?

Bakgrundsljudet är något ljud faktor som tenderar att distrahera eller på något sätt inkräkta på individens förmåga att höra eller höras. Det finns många olika typer av bakgrundsljud, allt från dem som är nästan osynligt för andra som är ytterst irriterande. Lyckligtvis finns det ofta metoder för att minimera intrång i den gymnasiala buller och övervinna irritationen. I vissa fall är bakgrundsljud inte vara otrevlig alls. Till exempel har många restauranger använder musiken mjukt i bakgrunden som ett sätt att skapa en mer inbjudande atmosfär för gästerna. Tanken är att ställa in volymen på musiken så att samtalade normala toner är möjligt, men musiken hjälper till att koppla av kunder och njuta av måltiden. är dock användningen av bakgrundsmusik ibland komplicerade med hjälp av TV placeras runt matplats. När volymen på uppsättningar är också uppskruvad, blir konversation svårare och kan vara irriterande för vissa stamkunder. Resultatet är en förlust på repeat business, eftersom Diners som inte åtnjuter själva är mindre benägna att återvända.

Bakgrundsljud uppstår också när de använder olika typer av teleutrustning. Ursprunget till buller kan ha att göra med ljud som uppstår vid tidpunkten för ursprung eller destination. Till exempel ringa en konferens med två eller flera platser med hjälp av en högtalartelefon kan stöta bakgrundsljud som skapas från luftventiler blåser på högtalarna, eller flera personer tapping pennor på konferensrummet tabellen.

Vid andra tillfällen har bakgrundsbrus ljud att göra med ett fel i själva anslutningen. Ett fenomen som kallas en blödning linje uppstår när anslutningar blir passerades faktiskt tillåter två olika samtal till filter till varje anslutning. Ofta är det enda sättet att ta bort brus av detta slag för att bryta förbindelsen och inleda ett nytt telefonsamtal. Både hemmet och på arbetsplatsen ha stor potential för att höra bakgrundsbrus av olika ursprung. Samtal genomfördes i höga röster kan anses bakgrundsljud, så kan ständiga surrande av kontorsmaskiner och annan hemelektronik. I vissa fall är det buller i bakgrunden låg och därmed inte vara märkbart för människor som befinner sig i rymden på en kontinuerlig basis.

Lyckligtvis finns det flera sätt att ta bort bakgrundsljud eller åtminstone utöva någon slags bakgrund brusreducering. Tyger hjälp ibland för att absorbera ljud, och bidrar till att minimera effekterna av subtila ljud. På arbetsplatsen, kan skapa uppföranderegler bidrar till att påminna människor om att sett över normala signaler är inte acceptabelt och stör andra. Restauranger kan göra det till en vana att justera musiken nivå till en godtagbar nivå och stänga av ljudet på TV-apparater.

När det är möjligt att placera en dörr mellan arbetsområden, kopiatorer och annan kontorsutrustning bidrar till att förhindra att driften av maskinerna stör koncentrationen av personalen. Att se högtalartelefoner inte sätter under en luftventil kommer att förbättra ljudkvaliteten på telefonsamtal, som kommer att avstå från skramlande papper eller tapping pennor på skrivbordet eller bord. Ofta, allt för att ta bort bakgrundsbrus är att bli medveten om den är närvarande, irriterande att någon i området och vidtar åtgärder för att minimera eller eliminera överskottet ljud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.