Vad är allmänhetens uppfattning?

sociala fenomen som kallas allmänhetens bild kan ses som skillnaden mellan en absolut sanning baserad på fakta och en virtuell sanning formas av folkopinionen, mediebevakning och /eller anseende. Kändisar, politiker och företag möter alla samma granskning av allmänheten de tjänar, och det kan vara mycket svåra att övervinna negativa allmänhetens uppfattning. Även enskilda företag kan sträva efter att göra rätt saker för rätt orsaker, allmänhetens uppfattning om branschen som helhet kan göra dessa saker mycket svårare att sätta i rörelse.

Allmänhetens uppfattning av tobaksindustrin, till exempel, är i allmänhet negativ. Från publicerade rapporter om riskerna med cigarettrök till TV-bilder av tobak företagsledare står inför kongressens kontroll föreslår allmänhetens uppfattning om att tobak är företagare favor vinsten under den allmänna säkerheten, och de skulle vara ovilliga att sluta tillverka sådana farliga produkter. Denna allmänna uppfattningen kan grunda sig på en helt korrekt bedömning av industrin, eller det kan vara baserad på partiska media och felaktiga vetenskapliga studier. Summan av kardemumman är att en negativ allmänhetens uppfattning skulle göra det svårare för enskilda tobak företag att förbättra sin image eller göra stora förändringar.

politiker måste också beakta allmänhetens uppfattning samtidigt kämpar för kontor. Under 2008 amerikanska presidentvalskampanjen, till exempel inför båda kandidaterna svårt allmänhetens uppfattning frågor. Den republikanske kandidaten, John McCain, porträtterades ofta i media som är för gammal för den position eller för måttligt politiskt för att representera hela hans politiska parti. Demokraternas kandidat Barack Obama hade också problem med allmänhetens uppfattning, ofta som ett Ivy League elitistisk eller ineffektivt Commander in Chief. Båda männen använt offentliga tal och intervjuer i medierna för att lösa en stor del av människors negativa uppfattning.

Allmänhetens uppfattning inte nödvändigtvis är felaktiga eller bygger på något annat än sanningen. Den stora allmänheten kan ofta få tillräckligt med fakta för att bilda en allmän uppfattning om en offentlig person, kändis eller industrin utan att förlita sig på insinuationer och ogrundade rykten. Det kan finnas tillfällen, men då allmänhetens uppfattning om en situation påverkas av andra frågor, såsom kulturell partiskhet eller fördomar. En svarande som anklagas för ett avskyvärt brott kan eller inte kan vara skyldig till den faktiska brottsligheten, men allmänhetens uppfattning om den typen av brott kan vara svårt för en jury att ignorera medan överläggande.

kan vissa situationer kan förvärras av deras negativa inverkan på allmänhetens uppfattning. Till exempel, avslöjandet att ett antal professionella basebollspelare hade använt olaglig prestanda-förbättring ämnen upprörde många fans, men också ifrågasatt den allmänna uppfattningen om baseboll som en relativt drogfri idrott. Allmänhetens uppfattning om en viss situation kan vara orealistiskt positiva eller negativa, vilket kan bli problematiskt när verkliga fakta dyka och korrigerande åtgärder måste vidtas. Det är därför som många människor känner mycket stämde när en upplevd god person är anklagad för ett brott eller en upplevd dålig industri inte straffas för sina åtgärder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.