Vad är Witching Hour?

spöktimmen är en tid på kvällen när övernaturliga varelser tros vara särskilt aktiva, vilket gör det bästa sändningstid på kvällen för häxeri. Många tror på midnatt särskilt som det spöktimmen, medan andra mer generellt förknippar det med mitt i natten, den mörka timmar då få människor är vakna och ca. Medverkan av mörker och övernaturliga verksamhet är ganska gamla, även om begreppet "den spöktimmen" själv bara går tillbaka till runt tidigt 1800-tal, uttryck som "den förhäxande tid på kvällen" användes före denna period.

Darkness har haft mystiska föreningar i många mänskliga kulturer, kanske för att det är svårt att se på natten, vilket skev bild av världen. Mitt i natten, människor är också förmodligen mer trött, och därför potentiellt mottagliga för händelser som kan känna övernaturliga. Traditionell häxdoktorer, shamaner och andra övernaturliga utövare har ofta arbetat nattetid, belying tanken att bara mörk magi praktiseras på natten.

Många historiskt trodde att spöktimmen markerade en period av ökad aktivitet av häxor, demoner, Ghouls, och andra varelser som inte är av denna världen. I vissa regioner i världen, folk fortfarande försöker undvika att gå ut på natten under spöktimmen, medan människor som är intresserade av övernaturliga händelser kan göra en medveten strävan att vara ute på stan vid midnatt eller däromkring. Även om tron på det övernaturliga är i allmänhet i utkanten av många moderna samhällen, även pragmatiska människor har känt att kommentera att djupet i natten ibland känns lite kusligt och hemlighetsfulla, särskilt under en nymåne.

Ledamöter i NYHEDNING samhället kan utföra ceremonier i ett sent att dra fördel av uppfattningen att sambandet mellan den övernaturliga världen och den verkliga världen är starkare under spöktimmen. Den spöktimmen grödor också upp i många fantasy böcker, och folk kan skämtsamt hänvisa till den i samband med en sen utekväll. I många samhällen finns människor som är ute sent på natten ofta betraktats med misstänksamhet på grund av århundraden av vidskepelse om de saker som sker sent på kvällen.

Ett säkert behöver inte vara vidskeplig tro på spöktimmen. Den sena timmar på natten ofta tycks ha en annan kvalitet än tidigt på kvällen och på dagarna, kanske på grund av brist på människor och mörkret. Den spöktimmen avslöjar ofta massor av varelser du aldrig se under dagen, såsom ugglor, fladdermöss och andra nattaktiva djur, vilket kanske förklarar deras traditionella samband med trolldom i många kulturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.