Vad är Tissue Digestion?

Tissue matsmältning är en process som kan användas för att göra sig av med människor och djur kvar. Det innebär i huvudsak löses upp resterna, reducera dem till cirka två procent av den ursprungliga kroppsvikt, beroende på storleken av det ursprungliga provet. Forskningslaboratorier har använt vävnad matsmältningen sedan 1990-talet, när tekniken utvecklades först, och i början av 2000-talet, visade mortuaries ett växande intresse av att göra tekniken tillgänglig för sina kunder. Den tekniska termen för vävnad matsmältning är "alkalisk hydrolys," med begravningen industrin föredrar den mer vänligt klingande "vatten minskning. "När fortfarande utsätts för vävnad matsmältningen, placeras de i en uppvärmd och Tryckbehållare och exponeras för lut, som löser mycket av det organiska materialet och lämnar efter sig en tjock brun vätska och några av de större ben.

Den brun vätska som produceras av alkalisk hydrolys är helt steril, och skulle kunna spolas ner ett avlopp. De flesta anläggningar göra just detta. De återstående ben är torr och smulig, och de kan pulveriseras och lagras eller på annat sätt, beroende på hur man känner om den avlidnes. Det finns ett antal fördelar för vävnad matsmältningen jämfört med andra metoder för hantering kvarstår. Det är betydligt billigare än kremering, och det är också mycket miljövänligare. Ur synpunkt av laboratorier och forskare, är alkalisk hydrolys föredras som metod för omhändertagande eftersom det är enkelt och effektivt, och dessutom processen förstör prioner, som säkerställer att den minskade fortfarande är säkra att hantera. Medicinsk skolor och andra anläggningar som utför forskning på donerade kadaver också använda vävnad matsmältningen att hantera deras kvarlevor. för människor, vävnad matsmältningen vädjar till alternativa begravning gemenskap, som gillar tanken att processen är både billigare och mer miljövänlig än kremering. Vissa människor känner att alkalisk hydrolys är respektlöst mot mänskliga kvarlevor, eftersom det innebär att vrida förblir i bruna sörjan, men andra hävdar att allt är slut förfall: tissue rötning bara påskyndar processen. Kritiker har också invändningar mot tanken på att hälla mänskliga kvarlevor ner ett avlopp, trots att återvinning slutna system kan möjligen användas för att reducera vätskan till ett pulver som kan föras med pulveriserat ben.

Flera företag tillverkar vävnad rötkamrar av olika storlekar, allt från mycket stora modeller som är konstruerade för att hantera boskap till mindre versioner för små djur sjukhus. Tissue rötkamrar som är särskilt konstruerade för att hantera mänskliga kvarlevor finns också, från 2008, ingen begravning hemma officiellt erbjuder alkalisk hydrolys till sina kunder, men det finns förhoppningar att processen kan vara öppna för allmänheten inom kort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.