Vad är Tiffany Diamond?

Tiffany Diamond är helt enkelt en av de mest unika och spektakulära diamanter i världen. Inte bara är det oerhört stort, men det är också en sällsynt levande gul färg. Den gula tonen orsakas av en ovanlig upptag av kväve under tillkomsten av sten. Tiffany Diamond upptäcktes i den berömda DeBeers Kimberly Mine, som ligger i Sydafrika. På 287,42 karat, är Tiffany Diamond inte bara en av de största diamanter som människan känner till, men det är också den största diamant av sin färg. Den berömda New York smycken företag, Tiffany Co, köpte diamant 1888, ett år efter att det avslöjades. Den råa diamanten skars sedan i Paris under sakkunnig ledning av bolagets gemologist Dr George F. Kunz. När diamanten var färdig, hade den över nittio sidor. Dynan form av diamant har trettiotvå fler aspekter än ett traditionellt lysande diamant, inte bara är Tiffany Diamond perfekt massiv, men dess briljans har också maximeras genom sin skärning. Trots att diamanten var helt underbar att alla som hade sett den eller ens höra om det var sten inte satt in ett smycke för åtta år efter det bröts.

Under årens lopp har den berömda Tiffany Diamond rest världen, satts i olika mode, och på utställningar i olika museer. Sedan upptäckten har diamant varit på nästan kontinuerlig visning och har setts av miljontals människor. År 1957 monterades stenen i ett halsband och mask till Tiffany Ball i Newport. Den lyckliga kvinna som hade äran att bära Tiffany Diamond var Mrs Sheldon Whitehouse, ordföranden för händelsen.

Även om det har varit rykten om försök att köpa och sälja Tiffany Diamond under årens lopp har det inte officiellt utbyte händer sedan den femte Avenue smycken företaget köpte den i 1800-talets slut. Tiffany Diamond är för närvarande visas på flaggskeppsbutik på Manhattan. Den nuvarande inställningen för diamant utformades på 1960-talet av Jean Schlumberger. Den "Bird on a Rock" inställning är både udda och helt lysande. I det, en liten juvel-täckt fågel sittpinnar ovanpå magnifika Tiffany Diamond. Även om Tiffany Diamond beräknas vara en av de mest värdefulla pärlorna i världen, är det gratis för alla att titta på när de promenad ner Fifth Avenue i New York, New York.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.