Vad är Spirit Photography?

i dess vidaste bemärkelse, hänvisar anda fotografi alla typer av fotografi som tycks ha fångat övernaturliga fenomen. Det kan bland annat fotografier av spöken, älvor, aura, eller bilder som har skapats av tanken. Fotografier av cryptids, är djur inga definitiva bevis för deras existens, inte anses ande fotografering. Även om många exempel på anda fotografering genom åren har krossat som förfalskningar, andra förblir oförklarade. I den viktorianska eran, på tröskeln till konsten att fotografera, var ande fotografi ganska populär. Vogue av spiritualism, genom vilka många människor försökt att få kontakt med avlidna nära och kära, var en bidragande faktor, liksom det stora antalet sörjande efter det amerikanska inbördeskriget. Den typiska anda fotografi av denna tid visade en skum figur, antas vara en avliden släkting, som står bakom sitter. William Mumler krediteras med pionjäranda fotografi 1862. Han stod åtalad för bedrägeri sju år senare, men han frikändes på grund av bristande bevisning. Han tog otaliga anda fotografier, liksom hans många anhängare. William Mumler mest berömda anda Fotografiet visar Mary Todd Lincoln, Abraham Lincoln änka, med makens påstådda spöke i bakgrunden.

viktoriansk anda fotografer är nu kända för att ha använt ett antal knep för att förfalska fotografier. Dubbel exponeringar, som görs genom att exponera samma stycke film två gånger, var en gemensam metod för framställning av sprit fotografi. Eftersom de var tvungna att sitta i ungefär en minut att ta en bild på 19th century, deltar annan metod med fotografens scenkostymer assistent smygande stå i bakgrunden under några sekunder för att skapa en delvis fångas, skuggiga bild. Skepticism och exponeringen av dessa trick lett till listigare former av bedrägeri. Några fotografer, till exempel, används fingerfärdighet att ersätta fotografiska plåtar fiffla med dem innan utveckla dem. Av 1860-talet, var ande fotografi fortfarande populär, men betraktas mer som en nyhet än ett övernaturligt fenomen.

Trots ryktet om sådana bedrägliga metoder, många anda fotografier har varit och fortsätter att tillverkas av misstag. Ofta kan mystiska brister i fotografier förklaras som reflektioner av ljus, oavsiktlig dubbel exponering, eller liknande problem, men många anda fotografier pussel med experter. Två av de mest kända exemplen är Brown Lady bild, tagen 1935 i Raynham Hall i Norfolk, England, och Greenwich Ghost fotograferade på Queen's House i Greenwich, London 1966. Både fotografier påstods vara oavsiktlig av fotografer, och ingen har någonsin slutgiltigt förklarats.

Även om den egentliga bilden av ande fotografering är kanske som en människoliknande figur Många anda fotografier visar bara konstiga fläckar av ljus som kan tolkas som spöken, aura, eller andra former av psykisk energi. En av historiens mest ökända fotografiska bedrägerier, de Cottingley Fairies kunde betraktas som en slags anda fotografering också. Andra anda fotografier, ibland kallas psykiska fotografier , som påstås visa bilder skapade av sinnet. Denna typ av fotografering kallas nensha på japanska, och de mest kända exemplen skapades i Japan i början 20th century under undersökningen av professor Tomokichi Fukurai.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.