Vad är Shopping Malls?

en galleria är en byggnad eller grupp av byggnader som innehåller butiker. Butikerna är anslutna med gångvägar så att konsumenterna lätt kan gå mellan butikerna. Köpcentra kan byggas i ett slutet eller utomhus format.

Grand Bazaar i Istanbul är en tidig köpcentrum dating from the 15th century. 1819 öppnade London ett köpcentrum kallas Burlington Arcade. Milano, Italien byggdes ett köpcentrum på 1860-talet kallas Galleria Vittorio Emanuele II. I USA började folk flytta till förorterna under 20th century. Köpcentra byggdes för att betjäna konsumenter som bor i områden utanför städerna. Från 1916, kallas ett köpcentrum Torget etablerades i Chicago, IL. Anläggningen består av 28 butiker, lägenheter och kontor. Salutorget var beläget i den dyra Lake Forest förort och tros vara en av de första planerade köpcenter i USA

År 1950 byggdes den Northgate Shopping Center i Seattle, Washington. Detta köpcentrum skröt två rader av butiker på vardera sidan av en uteserveringen där konsumenter kunde gå. Två varuhus förankrat varje ände av köpcentret. Den första slutna köpcentrum var Southdale Center i Edina, Minnesota som öppnade sina dörrar 1956.

Fram till mitten av 1990-talet, de flesta moderna utvecklare inbyggda slutna köpcentra för att skapa ett klimat-controlled shopping miljö. Idag är utvecklare återvänder till skapandet av öppna gallerior air shopping. Outlet gallerior, köpcentra featuring butiker Namn varumärke som säljer sina produkter till rabatterade priser, ofta byggda på en utomhusanläggning format. kan Gallerior placeras överallt i världen och resmål för turister som älskar att shoppa. En typisk galleria hus varuhus, butiker, biografer, studios fotografi, och andra butiker specialmaterial. Vissa shoppinggallerior gillar Minnesota Mall of America ens hus nöjesparker inom sina murar.

Andra inslag i ett köpcentrum omfatta kiosker, domstolar mat och arkader. Kiosker finns bås som ligger i gågatorna i köpcentret där små produkter eller tjänster säljs. Mat domstolar områden i köpcentret som innehåller snabbmatsrestauranger och en sittgrupp. Arcades är populära resmål för några tonåringar eftersom de är underhållning rum där människor kan spela myntautomater arkadspel.

Folk tycker om att besöka köpcentra på grund av bekvämlighet ha så många butiker och tjänster på ett ställe. Många människor tycker det gott om parkeringsplatser i ett köpcentrum och det faktum att det finns gott om butiker och aktiviteter att välja bland. Om en familj behöver för att köpa glasögon, köpa skor, eller har ett familjeporträtt tas, kan de hittar oftast vad de behöver vid en av de lokala köpcentra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.