Vad är Shadow People?

Shadow människor är en påstådd övernaturlig företeelse med manifestationen av människoliknande skugga enheter. De är också kända som skugga folk, varelser skugga, män skugga, eller nyanser. Enligt vittnen är skugga människor vanligtvis ses endast i hörnet av ett öga, bara för att försvinna när ett försök görs att titta på dem direkt. Det är påståendet att skugga folk kan gå genom väggar. Två vanliga typer av svarta människor, enligt paranormala entusiaster, är "hat mannen," en skugga person hatt, och "huva mannen", en skugga bär huva.

Iakttagelser av svarta människor i allmänhet behandla dem som är nära gränsen till ett rum (där skuggor brukar vara), och i sällsynta fall, står i dörröppningar eller mer framträdande positioner. Shadow människor är oftast ses inomhus nattetid, men det finns utomhus och dagtid siktningar. Skuggan folk i allmänhet endast visas för ett ögonblick, snart avgår om undersökas noggrant. De har inga märkbara ansiktsdrag. Distinktionen mellan ett spöke och en skugga person är suddig. Allmänhet ett spöke är mer av en ljusa uppenbarelse, medan en skugga person är mörkt.

Även om vissa har hävdat att skugga människor är en del av gamla indianska övertygelse, tycks fenomenet vara helt modern, med skugga folk sällan har nämnts före 1990. I början av 2000-talet ledde en våg av intresse i fenomenet för att skugga folk införs till modern kultur. Folk har postat påstått videor av skugga människor på Internet, men ingen är mycket övertygande, en likhet dessa delar med spöke videor. Paranormal entusiaster attribut ursprung skugga människor som liknar spöken-övernaturliga varelser skapade efter en händelse av stor ångest eller ett dödsfall. Ett annat förslag är att svarta människor är varelser som reser från en annan dimension.

Som med spöken, de flesta forskare är mycket skeptisk till att det finns skugga människor. Det verkar som om fenomenet skuggan människor kan hänföras till en blandning av pareidolia (tendens att se mönster överallt) och lågupplöst karaktär perifera seendet. Hypnagogi det ovanliga psykiska tillstånd mellan vakenhet och sömn, är också kända för att producera hallucinationer av person-liknande enheter, tillsammans med känslor av oro och brist på kontroll. Många skeptiker hävdar att Hypnagogi sannolikt ansvarar för de flesta rapporterna om främmande bortförande, så skugga folk bara skulle vara ett fenomen tillskrivas den hallucinatoriska tillstånd. Tills en övertygande video av skugga människor produceras, verkar det osannolikt att effekten kommer att ses som något verkligt övernaturliga genom större delen av befolkningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.