Vad är Pre-Kindergarten?

Pre-dagis är en form av småbarnsfostran. Det är oftast erbjuds som ett formellt utbildningsprogram för barn i åldrarna tre eller fyra. Pre-förskola kan ta i många olika inställningar, inklusive offentliga skolor, privata och offentliga förskolor, religiösa institutioner och barnomsorg. Målet före dagis är att förbereda barn för att starta förskola nästa år. Det är inte obligatoriskt för barn att delta i förväg förskola i USA. Faktum är att olika stater tillhandahåller olika program och hjälpmedel. Beroende på område där familjen bor, vare sig av staten, skoldistrikt eller föräldrarna till barnen ska bestämma om barnen kan gå på en pre-K program.

Pre-Kindergarten skiljer sig från dagvård eller barnomsorg, eftersom det är mer inriktat på akademiker och skicklighet byggnad. De flesta dagis och barn centers vård är fokuserad på just hand om sina barn medan deras föräldrar är frånvarande. Inte bara lekskolestadiet lärare fokus på akademiker, men också hjälpa till att utveckla barn känslomässigt, socialt och fysiskt. Flesta lekskolestadiet anläggningar följa en kursplan som beskriver pedagogiskt verksamhet för att nå dessa mål. Eftersom pre-K är inte obligatorisk, måste de flesta familjer ansöka om platser inom sina lokala program. Beroende på tillstånd, olika kriterier används för att avgöra om ett barn kan placeras eller inte. Exempelvis driver Tennessee frivillig pre-kindergarten program för alla fyra åringar. Det är helt frivilligt och upp till föräldrar, kommuner och skoldistrikt att besluta om de vill ha och behöver en pre-K-programmet. Andra stater och distrikt har tydliga krav för ansökan till pre-K, och många har inte antalet platser för att matcha antalet barn i området. Det finns en viss kontrovers över det faktum att pre-K skolgång inte är obligatorisk i alla stater. I många stater, före förblir dagis reserverade för hög inkomst familjer som har råd med privata skolor eller de familjer måltavlan för offentlig-stöd på grund av låga inkomster. Många experter, utbildnings-och sjukvårdspersonal och beslutsfattare kräver lekskolestadiet ska finansieras för alla barn så att alla kan skörda frukterna av börjar sin utbildning i förtid.

har en hel del forskning bedrivits om effekter på barns utbildning att delta i ett pre-K-programmet. Flesta hjärnans utveckling sker före fem års ålder, så börjar utbildningen tidigare är fördelaktig för alla barn. Studier har visat att barn som går före dagis är mindre sannolikt att hållas tillbaka under sin skolgång och de är mer benägna att ta examen från high school.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.