Vad är Pirate vapen?

Pirates används ett brett spektrum av vapen under sin tid på havet, från enkla fartygets verktyg som används för dödlig uppgifter, utsmyckade kanoner avsedda att förstöra andra fartyg. Generellt kan pirat vapen delas in i tre klasser: hand-to-hand vapen, handeldvapen, och fartygets verktyg. Den mest klassiska av pirat vapen är sannolikt huggare. Detta var ett kort svärd, avsett för slashing på en motståndare. Det var oftast rak, även om det kan vara något böjd, och innehöll en svepande vakt för att skydda pirat. Det huggare var den mest populära av The Pirate vapen eftersom det var kort nog för att användas i trånga på ett fartyg, enkel nog att det krävs lite träning, och dödliga nog att hävda sig i striden.

dolken är en annan av de generella pirat vapen. Daggers användes inte bara för att slåss, utan också för vardagliga sysslor ombord på fartyget, från styckningen rep för att äta mat. Om huggare var tänkt att rista in ett offer, var tänkt dolken att sticka dem. En tvärslå hjälpte skydda piraten och bidragit till att hålla en dolk från fastna för djupt i ett offer.

Någonstans mellan dolk och svärd var en annan av den populära pirat Vapen: det dirk. Dirks var i huvudsak långa dolkar, men med skärande kanter som kan användas för att hugga och piercing. Gamla svärd var ofta skära ner och görs till Dirks genom att montera dem på samma fästet en kniv skulle ha använt. Den dirk var mycket mer av en exklusiv bekämpa vapen än dolk, men var inte riktigt så stort och skrymmande som huggare, och var bättre i synnerhet trånga situationer. En av The Pirate vapen som oftast ses populära skildringar av arabiska eller indiska pirater är böjd. Med sin stora svängda blad, gör Scimitar en utmärkt symbol för blomstrande bekämpa. Till skillnad från de huggare, var dock Scimitar något otympligt till sjöss. Det var ett mycket tungt vapen, vilket gjorde det bra att knacka lätta vapen ur vägen, men också det svåra i trånga situationer.

Flintlås pistoler och gevär FLINTLÅSGEVÄR är en annan grupp pirat vapen ses ofta i porträtt av pirater. Flintlocks var mest prisvärda, lätt-tillgänglig effektivt vapen under en stor del av pirat epok, och var inte riktigt kraftigt ersättas fram till början av 19th century. Flintlocks, till skillnad från de flesta av pirat vapen, förändrats mycket under de mer än två århundraden av hög piratkopiering. Gnistan de genererade blev mer tillförlitlig, blev de bättre skyddade mot väder och deras hastighet ökat dramatiskt.

Förutom pirat vapen som var avsedda öppet som vapen fanns ett antal punkter som används dagligen på fartyget som i en nypa kan fördubblas som pirat vapen. Den belaying pin, till exempel, var av trä eller metall bar används för att stift en linje på plats. De hade nog vikt för dem att de gjorde en effektiv klubb, och så var en av de populära pirat improviserade vapen. Grappling krokar skulle också kunna användas i strid, kunde på de små lederna används för att skära rep, och den allmänna ändamål taggarna marlin, som var heavy metal spikes ofta användas av en besättning utan vapen på egen hand, men planerar ett myteri.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.