Vad är Parkside triangel?

Parkside triangel är ett matematiskt mönster som skapar en triangel av numren två variabler, storlek och utsäde. Storleken varierar, N, skall uppfylla följande villkor: 1 <= n <= 20. Detta innebär att N kan vara något nummer större än eller lika med 1 och valfritt antal mindre än eller lika med 20. N måste därför vara mellan 1 och 20 inclusive.

Numret n motsvarar raderna i triangeln. Om n=5, då det finns 5 rader som ingår i triangeln. Den första raden i triangeln kan ha någon tom rad i den. Alla positioner måste innehålla ett värde större än eller lika med 1. Det andra numret kända för att producera Parkside triangel är fröet. Denna variabel S är den första siffran i den första raden av triangeln. Utsädet skall uppfylla följande villkor: 1 <= S <= 9. Utsädet måste vara större än eller lika med 1 och mindre än eller lika med 9.

Parkside triangel är ett mönster som produceras siffror när storlek och utsäde variabler är kända. Ett exempel skulle se ut så här: Size=4 Seed=1
 
1 2 4 7
3 5 8
6 9
1

Size=5 Seed=3
3 4 6 9 4 
5 7 1 5
8 2 6
3 7
8

Mönstret av nummer för att skapa triangel räknas som börjar på vänster i nedre raden och flyttar sedan till höger och nedåt. Varje gång nästa rad läggas alla nummer räknas från den första raden nedåt. I båda riktningarna, kommer Parkside triangel innehålla samma antal rader.

Många klasser dator programmering i språk som C använder ett exempel program för att skapa Parkside triangel för en viss storlek och utsäde. Programmet kommer att läsa i storlek och utsäde och produktion korrekt mönster av nummer för att generera Parkside triangel. Detta sker med hjälp av ögla logik och grundläggande aritmetik tillsammans med kunskaper i programmering och kan användas för att presentera grunderna i loop logik.

Annat än den angivna storleken och villkor frö att börja skapa mönster, finns det inga andra begränsningar för Parkside triangel. I varje iteration kommer att ha högst 20 rader och en början nummer inte högre än 9. Som framgår av exemplet triangeln ovan finns det också några nollor i Parkside triangel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.