Vad är Onionskin papper?

Onion hud papper är en typ av mycket lätta vikt, nästan genomskinligt papper som något liknar den yttre skalen på en lök. Det är också relativt tålig, med tanke på hur lätt det är, eftersom det oftast innehåller en hög andel av bomull fibrer, som gör en starkare papper. Det finns många praktiska tillämpningar för lök hud papper inklusive flygpost stillastående, biblar och andra situationer där lätta, starka papper behövs. Tillsammans med andra specialpapper, är lök hud papper finns från butiker pappersförråd och företag i olika storlekar för att möta olika behov.

Vikten av lök hud papper är mycket ljus, en bunt med 500 ark Bond storlek lök hud papper väger runt nio pounds (fyra kilo) beroende på tillverkare. Bond storlek 17 inches med 22 inches (43 av 56 centimeter), vilket betyder att det är dubbelt så stort som ett vanligt brev medelstora blad. Den låga vikten lök hud papper gör det idealiskt för situationer där stora poster är genereras, men ändå måste hållas hanterbar. Av denna anledning är lök hud papper också ofta används för att göra kopior, kopior kol, och protokoll från officiell korrespondens. Medan den officiella versionen får skickas ut på vanligt papper, är den bokföring kompakt på lök hud papper.

Finishen på lök hud papper brukar cockled, vilket betyder att det var luft torkad medan det var görs . Cockled papper har en lätt vågig, handgjorda känner till det, tillsammans med en milt dimpled finish. Denna egenskap innebär att lök hud papper ofta sprakar medan det hanteras, eftersom arken inte ligger plant mot varandra. Det förhindrar också lämnar lök hud papper fastnar varandra eller andra ytor, ett vanligt problem med mycket låg vikt papper.

Även lök hud papper och ritpapper är tekniskt sett inte är samma sak, kan lök hud papper skall användas för konst spåra. Den kan också användas som en interleaving material i böcker med färgplattor som har potential att bli skadad. Hela böcker har också tryckt på lök hud papper när de har mycket material som annars skulle göra dem mycket otympligt. När du hanterar en stor text lök huden, som t. ex. vissa versioner av Bibeln eller Oxford English Dictionari, vara medveten om att större sidor är mer utsatta för rippning om ungefär hanteras än vissa andra tidningar, så att inte förhasta oss, även om en etymologisk argument är viktigt!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.