Vad är Mercury Retrograde?

När ditt plan bokningar bli inblandad, eller din röstbrevlåda går på Fritz, kanske du har börjat höra en ovanlig ursäkt. "Nå, är inte Merkurius retrograd? Vad kan du förvänta dig?"

Vad är Merkurius retrograd och varför har så dåligt rykte?

Tillbaka då trodde man att stjärnorna var alla avstånd från jorden, inbäddade i ett hårt skal som flyttat ovanför oss, krävs planeterna en förklaring. De stannade inte kvar i samma ställning med avseende på fixstjärnor, men vandrade genom ett band av stjärnbilder som blev Zodiac. Om det inte var förvirrande nog, regelbundet, skulle de ändra riktning och gå tillbaka samma väg de kom för en stund, innan han återigen att gå i samma riktning med resten av stjärnan fältet. När de gör detta, är de i "retrograd rörelse", går mot strömmen av alla stjärnor och andra planeter. Därför hänvisar Merkurius retrograd till utseendet på planeten "Vacklandet". Nu relativa positioner på jorden, planeterna och stjärnorna är förstås, det är lätt att se att medan jorden är i rörelse också, ofta planeterna kommer visas för motsatt riktning på himlen. Men när astrologi var det viktigaste vetenskapen, alla planetariska retrogrades-inklusive kvicksilver bakåt-tog på sig mer mystisk innebörd. Eftersom Merkurius ligger närmast planeten till solen och dess bana är ganska kort, det finns mer fall av Mercury bakåtsträvande än någon annan planet, omvänd riktning tre eller fyra gånger per år jorden. Och eftersom Merkurius den mytologiska figuren var budbäraren av gudarna, Merkurius retrograd anses av mystiska sinnade att förstöra kaos med mänsklig kommunikation.

Astrological föreningar med varje planet länk Merkurius retrograd att smutsa-ups i anslutningar, datorer och annan kommunikation verksamhet. Detta begrepp har flyttat in i mainstream som Nouveaus Murphy's Law, en axel-axelryckning, en "vem vet?" Så när din chef frågar varför du inte har svarat på hans e-post, eller ett dokument gick vilse, kontrollera din efemeriden och sedan (om tillämpligt) skylla Mercury Retrograde. Ibland gör så mycket känsla som något annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.