Vad är Magnet skolor?

Under 1960 och 1970, dekret federala samtycke tvingas offentliga skolsystem att genomföra acceptabla desegregering planer. Vissa skolsystem valde kontroversiella praxis busing , där studenter från övervägande svarta skoldistrikt skulle transporteras, ofta ofrivilligt, till mer välbeställda vita skoldistrikt för att uppfylla villkoren i den federala desegregering order. Annan skolsystem, men tog en annan väg, i form av så kallade magnet skolor som tillät enskilda studenter av båda tävlingarna att gå i skolan i en annan stadsdel. Eftersom dessa tidiga magnet skolor politiskt nöjd federal desegregering order, fick de ofta ytterligare medel för att göra dem ännu mer lockande för föräldrar och blivande studenter. Många av de första magnet skolor erbjudas alternativa läroplaner och snabbare program som inte finns i vanliga enkla eller mitt skolor. Tanken var att dra begåvade studenter till alternativa skolan som en magnet, därav namnet skolor magnet .

Allteftersom populariteten för magnet skolor växte flera förändringar ägde rum. Den impopularitet tvingade busing orsakade skolsystemen för att hitta andra sätt att minska segregationen, bland annat en fullständig översyn av skolans districting metod. Fokus för många magnet skolor också förskjutits från begåvad program till ett mer mångsidigt utbud av alternativa program, t. ex. kreativ konst, matematik /naturvetenskap kurser eller yrkesutbildning. Inträde i magneten skolans program också blir mer konkurrenskraftiga på senare år.

Även om ras och sociala och ekonomiska skillnader är fortfarande betonas i magnet skolor, många program är inriktade på elever med liknande intressen och bakgrunder. Studenter i en scenkonst program tillbringa många år tillsammans, till exempel, och ingår ofta god interpersonell obligationer. Detta kan leda till en annorlunda form av social segregation om elever på magnet skolorna inte uppmuntras att interagera med dem som deltar i andra program.

kritiker program magnet skolan hävdar att de närliggande skolorna drabbas ofta akademiskt eftersom deras bästa och begåvade studenter tenderar att överföra till magnet skolor med mer krävande program. Ett antal låginkomstländer studenter eller elever med dålig närvaro eller disciplinära register kan också få svårt att accepteras i program magnet skolan, även med godtagbar akademisk historia. Specialundervisning och invandrade elever med begränsade kunskaper i engelska är också mindre att accepteras i program magnet skolan.

p

Många föräldrar och elever är nöjda med utbildningsnivån inkom magnet skolor. Studier indikerar att en student inskriven vid en magnet skolan är mer troligt att ta examen från high school än andra studerande i "vanliga" skolor. Men vissa lärare oroar sig för att magnet skolor kan dra för mycket medel och resurser från ordinarie skoldistrikt redan överarbetade och underfinansierade. Framtiden tycks stödja en fortsatt tillväxt av program magnet skolan, men debatten fortsätter ändå över deras övergripande effektivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.