Vad är Hövdingar?

Hövdingar bygger på den indianska traditionen att hänga en symbolisk nät över en sovande person för att skydda honom eller henne från mardrömmar. A Dream Catcher består av en cirkulär trä tunnband innehåller en handgjorda webbdesign med ett finger i hålet. Botten av bågen har två eller flera dinglande fjädrar. Hängde ovanför drömmare, det Dream Catcher filter drömmar från natten luften och låter bara bra drömmar eller viktiga meddelanden via. Det finns många vackra legender härkomst Drömfångare, som kan ha betydelse för hur catcher fungerar. Lakota, till exempel, tror bra drömmar fångas att bli en del av livets väv, medan de onda drömmar slinka igenom hålet i mitten. De Navajo, Ojibwe och Chippewa legender håll att webben fångsterna dåliga drömmar, hindrar dem från att gå in i Dreamtime, medan de goda drömmarna slinka igenom centrum. I dessa legender, renar morgon solljus nätet av mardrömmar. Barnens Hövdingar fashioned med dessa legender i åtanke har en fjäder i mitten hålet så att det goda drömmar kan glida ner fjäder i Dreamtime.

Traditionell Hövdingar har åtta punkter där webben fäster cirkuläret bygeln, som representerar de åtta benen på spindeln. Spindeln är en symbol för kvinnlig kreativ energi, klokhet och lärande. I Native American Culture, Drömfångare är särskilt viktigt att hänga över spjälsängar för att skydda spädbarn från onda drömmar eller "dålig luft" (dålig energi). Dessa Drömfångare, av alla naturliga vide fälgar och duk senor, är inte avsedda att hålla. Vid den tidpunkt då barnet har växt upp är det Dream Catcher vanligtvis ersätts med en ny till hans eller hennes nästa etapp i livet.

Även tanken på att drömmar har betonats i Hövdingar verkar deras slutliga mening vara bredare. Lakota legend har, till exempel att under en livstid många krafter spelar in som kan blockera medvetenheten om store Anden . Tron på den store Anden orsakar Dream Catcher att hålla inte bara bra drömmar, men också goda visioner, idéer och möjligheter att hjälpa människor att uppnå sina ideal och mål. Därför Hövdingar inte bara att sova, men totems somliga tror att koncentrera bra energi och neutralisera negativa energi.

Idag har Hövdingar antagits och populärt i den västerländska kulturen som New Age verktyg och prydnadsföremål. Du kan hitta Hövdingar på nätet och i special present affärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.