Vad är Grave Rubbings?

En grav gnida är ett intryck av en gravsten gjort genom att gnugga en mjuk blyertspenna eller kol över ett rent papper tejpade till gravsten. När du gjort bra, kan allvarlig rubbings ta en ofantlig mängd detaljer från gravsten, och de kan vara ett intressant sätt att spela in släktforskning, historia, och särskilt intressanta gravstenar. Du kan också höra allvarliga rubbings avses som gravsten rubbings eller rubbings gravsten. Med tanke på det överflöd av vackra och utsmyckade gravstenar i världen, många grav rubbings är konstverk i sig själva, bortom sitt historiska intresse. Att göra grav rubbings, folk först försiktigt borsta ner gravsten av intresse med en mjuk, till naturfiber borsta bort skräp och smuts. Därefter lägger de ett papper till gravsten med maskeringstejp, målartejp, eller annan typ av band med en mycket mild lim som lämnar inga rester. Som regel är det papper större än gravsten, garantera att alla detaljer tas. Sedan, pastellkritor kan ritkol, mjuka pennor, eller krita vara försiktigt genomkorsar gravsten, med början i mitten, för att utnyttja konstruktionen.

Efter en grav gnugga är klar, är det papper bort och ofta besprutas med ett fixativ för att förhindra att designen från kladd. De flesta människor vill också göra anteckningar om gravsten den gnider är från, inklusive information om kyrkogården är i och datum. Den färdiga gnugga kan visas som ett konstverk eller hålls i lager, beroende på personlig smak. Det finns några varningar att tänka på när du gör graven rubbings. Det är oerhört viktigt att undvika att använda tekniker som kan skada stenar, vilket innebär att ingen grov tråd borstar eller lösningsmedel ska användas vid rengöring. Grave rubbings endast bör utföras på stenar i gott skick: om en sten är mjuk och faller sönder eller det låter ihåligt när utnyttjas, kan det skadas av med en mjuk gnugga, så det bör undvikas.

När man gör graven rubbings kan vara väldigt roligt, är det också viktigt att komma ihåg att man är på en kyrkogård. Vissa kyrkogårdar förbjuder uttryckligen praxis att rubbings, på grund av oro för skador, så kyrkogården tjänstemän bör tillfrågas innan rubbings. Det är också en bra idé att fotografera stenar för att dokumentera deras tillstånd före och efter rubbings, och erbjuder en tjänst där många människor trimma eller ta bort ogräs från gravarna för att städa upp dem som ett sätt att tacka den boende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.