Vad är Frälsningsarmén?

Frälsningsarmén är en protestantisk kristen valören och en internationell välgörenhetsorganisation som har blivit berömd i hela världen för sitt arbete inom socialtjänsten. Detta Christian valör körs ungefär som ett militärt, med personer som är kallade "soldater" och uppsatta tjänstemän i organisationen ges militära titlar som "General". Arbetet i Frälsningsarmén är avsett att tillhandahålla sociala tjänster till de behövande, medan också kristen evangelisation, uppmuntra människor att fördjupa sina obligationer med Kristus och främja ett liv i kristen tjänst bland sina anhängare.

grundades Denna organisation 1865 av William Booth i London, England. Hans beslut att fokusera på folk som prostituerade, barn arbetare och tjuvar får Frälsningsarmén frodas utan att direkt konkurrera med andra evangeliska kristna sekter, och hans extremt effektiv, militär-liknande organisation som snabbt gjorde Frälsningsarmén en stor välgörenhetsorganisation.

Medel för verk av Frälsningsarmén erhålls genom donationer till välgörande ändamål, försäljning vid Frälsningsarméns berömda sparsamhet butiker, och bidrag från regeringar och andra organisationer för välgörenhet. Frälsningsarmén äger ofta välgörenhet enheter, speciellt under vintern semester när Frälsningsarmén anställda klär ut sig till jultomten och valbarhet vid parkering varuhuset partier begär erbjudanden. P

Sociala tjänster tillhandahålls av Frälsningsarmén till många olika behövande personer, inklusive äldre personer, personer som kämpar med drogmissbruk, och hemlösa. Organisationen har soppkök, bostäder, sjukhus och rehabiliteringscenter för att tillhandahålla tjänster, och det är också engagerade i katastrofhjälp runt om i världen. Frälsningsarmén band mars i parader över hela världen för att öka medvetenheten om verk av Frälsningsarmén, och människor i nästan alla länder gynnas av denna organisation.

soldaterna i Frälsningsarmén förbinda sig att avstå från att konsumera alkohol , tobak och olagliga substanser. De förväntas bidra direkt till arbeten i kyrkan, och kan delta i en mängd olika sätt, från ledande kristna ungdomsgrupper som tränar i Frälsningsarméns sjukhus. Medlemmar av allmänheten är alltid välkommen till Frälsningsarmén tjänster och organisation ger kärlek till alla människor i nöd, oavsett ras, religion, kön eller etniskt ursprung.

verk av Frälsningsarmén har ibland väckt kontroverser. Under 1800-talet, motsatte organisationen av många bryggerier och pubar för att säljare och tillverkare av alkohol trodde att Frälsningsarmén var dåligt för företagen. Frälsningsarmén var också inblandad i strejk-busting aktiviteter, som lockade IRE på arbetskraft organisationer, och det fortsätter att fästa uppmärksamhet på grund av sitt inflytande och sin organisation. Vid ett tillfälle anklagade den ryska regeringen även Frälsningsarmén att vara en "paramilitär organisation. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.