Vad är Crab Mentality?

Termen "krabba mentalitet" används för att beskriva en slags egoistisk, kortsiktigt tänkande som går i stil med "om jag inte kan få det, kan heller inte du. " Denna term är särskilt utbredda bland filippiner , som använder den särskilt om människor som drar andra människor ner, smutskasta dem snarare än att låta dem gå vidare eller fortsätta sina drömmar. Som en allmän regel, är en anklagelse om att ha en krabba mentalitet dålig diskussion om någons personlighet. Detta begrepp refererar till en intressant företeelse som förekommer i hinkar av krabbor. Om en krabba försöker fly från en hink med levande krabbor, kommer de andra krabborna dra ner, snarare än gör det möjligt att få gratis. Ibland krabborna verkar nästan elak, vänta tills krabban har nästan rymt innan gnida det tillbaka i potten. Alla krabbor är säkert medveten om att deras öde är förmodligen inte kommer att bli väldigt trevlig, så folk har lett till att undra varför de drar varandra tillbaka in i skopan, i stället för att gratulera smarta Escape Artist.

När någon har en krabba mentalitet, betyder det att de är ovilliga att tillåta någon att komma ur en situation, eller att få ett försprång. I ett klassiskt exempel på krabba mentalitet, folk som försöker komma ur dåliga livssituationer befinner sig ofta stoppades av vänner och familjemedlemmar som suger hålla dem tillbaka in till exempel ett Latina invandrare i USA som beslutar att föra en högskoleutbildning i hopp om att säkra en bra karriär får finna sig nedslås av familjemedlemmar som inte godkänner utbildning, eller befarar att hon kommer att bli distanserade från sin familj efter att gå på college.

Krabba mentalitet kan strejk på alla nivåer i livet. Vissa välgörenhetsorganisationer ibland anklagas för en krabba mentalitet, med medlemmar i organisationen inte tänka framåt eller vägra att stödja vissa initiativ på ett sätt som i slutändan drar hela välgörenhet ner. I kontorsmiljöer kan krabban mentaliteten vara särskilt förödande, eftersom medarbetare snipar på varandra för att få varandra, snarare än att gratulera någon som tjänar en befordran.

krabba mentaliteten är en återspegling av den berömda uttrycket "vi alla vill se våra vänner få ett försprång, men inte för långt före. "Att lära sig känna igen krabba mentaliteten i sig själv är en mycket bra idé, särskilt om du arbetar eller bor i en mycket konkurrensutsatt miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.