Vad är Bullet Proof Glass?

skottsäkra glas avser alla typer av glas som är byggd för att stå upp mot att brytas av de flesta kulor. Även allmänheten använder uttrycket glas skottsäkra, i allmänhet inom industrin själv det kallas skottsäkra glas, för det finns inget rimligt sätt att skapa konsument-nivå glas som verkligen kan vara bevis mot kulor. Det finns två huvudtyper av skottsäkra glas: den som använder laminerat glas lager ovanpå sig själv, och den som använder en polykarbonat termoplast. har Laminerat skottsäkra glas använts sedan andra världskriget, och trots ganska effektivt är det också relativt tung och tjock. Generellt är det ungefär fyra inches (100 mm) tjock, även om det kan vara så tjock som åtta inches (200 mm) för vissa tillämpningar. Tunna glasskivor lamineras ihop med hjälp av ett bindemedel, vanligen polyuretan eller etylen-vinyl. Den vanligaste typen av moderna skottsäkra glas använder en polykarbonat termoplastiskt lager mellan glas. Detta skikt, som sorterar under många varumärkesnamn, inklusive Lexan, Armormax och Makroclear, är byggd för att motstå trubbigt våld. Det styrkorna fördelas relativt jämnt, så att om det är hit med en hammare, en knytnäve eller en yxa, skulle det slå tillbaka objektet lätt. av sig själv, kan detta polykarbonat skikt lätt brytas av en strömlinjeformad kula. När lager med glas, men blir det mycket mer effektivt. Som kula träffar glaset lagret, flackar det ut som den går sönder glaset, som i sig inte skulle hindra den från att passera. När den stöter på polykarbonat lagret har det tillplattade så att plasten kan stöta bort det. Flera lager av glas och plast är lager ovanpå varandra för att säkerställa att kulan är tillräckligt tillplattad och saktade vara helt stoppas.

På senare år har en typ av skottsäkra glas blivit populärt på distributioner såsom pansarbilar, där det är önskvärt för dem på insidan för att kunna skjuta mot dem som står utanför, samtidigt som den skyddas från inkommande kulor. Enkelresa skottsäkra glas använder två olika nivåer vore att se kulor kan bara tränga in från ett håll. Utsidan av fönstret består av spröda glas som krossas om effekter, medan insidan av fönstret består av ett mer flexibelt skikt som ger under direkt tvång. När en kula avfyras från insidan, tränger det flexibla skikt, då krossar en begränsad del av det yttre skiktet och gör sig igenom. När en kula avfyras från utsidan, men slår det spröda skikt första, som krossar och distribuerar sin kraft, så att det inte räcker att penetrera flexibla skikt.

Området skottsäkra glas ständigt utvecklas, och det finns ett antal militära projekt pågår för att skapa lättare vikt, mer defensiv former av skottsäkra glas. En av de mest lovande är användningen av aluminium oxynitride i det yttre lagret, i stället för en polymer lager. Detta möjliggör mycket lättare, mer motståndskraftig glas som kan användas i militära angrepp fordon och flygplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.