Vad är Birthday Candles?

Birthday ljus är ljus som används för att dekorera en tårta på en födelsedagsfest. Av tradition är det antal ljus vanligtvis knutna till ålder CELEBRANT, och hedersgästen blåser ut ljusen innan kakan serveras. I vissa kulturer, människor tror att om alla ljus kan ha gått ut med ett andetag, hedersgästen kommer att få lycka och lycka under det kommande året. Andra anser att om en tyst önskan görs innan ljusen blåses ut och de kan släckas på en gång, denna önskan kommer att besannas under det följande året. Det finns ett antal olika stilar för födelsedag ljus. Grundläggande födelsedag ljus är mycket tunna smalnar om höjden på ett finger, utformad så att många av dem kan monteras på kakan. Några Pranksters vilja använda stearinljus knep födelsedag, som ser ut som vanliga ljus tills någon börjar att blåsa ut dem och de börjar gnistbildning och sputtering utan att bli släckts eller FLAMMAS PÅ NYTT själva när de har tydligen gått ut. Övrigt kan lura ljus släckas genom att ur kakan och dunked i vatten.

För äldre personer kan trängas stort antal ljus på en kaka vara opraktiskt, så ljus tillverkarna gör födelsedag ljus i form av siffror. Folk kan köpa enstaka siffror att mixa och matcha för att klargöra en födelsedag, eller tvåsiffriga ljus som kan vara särskilt tycke för större födelsedagar som 60. Andra människor undfly den traditionella födelsedag ljuset helt, med ljus seriefiguren, ljus i form av blommor och andra dekorativa ljus för en födelsedagstårta.

Normalt är en födelsedagstårta ceremoniellt presenteras med ljusen tända. Ljusen är ofta tända i köket, så att kakan ska paraderade genom huset tills den når hedersgäst. Många kulturer har enkla sånger som sjungs under Paraden av kakan, och barn ofta lära sig låtarna på en mycket ung ålder, så att människor i alla åldrar kan chime in på Birthday Song.

Ursprunget till traditionen att placera ljus på en födelsedagstårta är lite oklart. Födelsedagstårtor själva tycks datum till medeltiden, då sötsaker var förberedda för människor i de högre klasserna på deras födelsedagar. Ljus har ofta använts i religiösa festligheter, och det kan ursprungligen ha varit en religiös komponent att använda födelsedag ljus på en tårta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.