Vad är Air Mail stämplar?

Air post stämplar, även känd som flygpost frimärken, är frimärken anbringas på post som skickas med flyg. Historiskt var air mail till en separat och dyrare kategori bland de som försändelsen alternativ till postkontor kunder. Idag har de flesta nationer avskaffat "air mail" som en kategori, även om vissa typer av internationell post kan betecknas som flygpost, beroende på var de reser.

Nästan så snart Luftfart uppfanns , Air Mail utvecklades. Ursprungligen togs post på flygplan något som en nyhet, och systemet inte var väl organiserad. Postal tjänstemän insåg snabbt potentialen i luften post som en leverans alternativ, konstaterar att konsumenterna utan tvekan skulle betala mer för snabbare leveranser, och som fraktar post med flyg skulle kraftigt påskynda rutter. Med luft post, brev kunde resa över hav inom några timmar, snarare än dagar med båt, och inom de nationella gränserna, kunde långa leveranstider processer ska effektiviseras med hjälp av flygplan.

Luften post stämpel var en särskild stämpel som kunde köpas för att täcka hela kostnaden för att sända något med flygpost, eller för att täcka de extra avgift för att uppgradera till luft posttjänst. Fästa en stämpel flygpost till en skrivelse larmade personal postkontor på att konsumenten har betalat för den högre skattesatsen, och att posten skall specifikt resa med flyg, inte på annat sätt.

Idag är de flesta post spenderar minst någon gång i ett plan, gör en flygpost beteckning mindre meningsfullt. Istället kan konsumenterna välja mellan en mängd olika klasser, i USA, till exempel, är Express Mail för att flytta mail så fort som möjligt. För internationell post, kommer människor använder ibland stämplar flygpost och betala en ränta flygpost att se till att posten reser med flyg och inte av fartyg. Om ett postkontor erbjuder flygpost som ett alternativ, kommer flygpost stämplar vara tillgängliga, även om kunderna ska vara beredda att betala extra för att skicka paket och brev via Air Mail.

Stamp samlare är ofta intresserade av frimärken flygpost som historiska objekt som speglar historien om posttjänster, och eftersom de tenderar att fira historia luftfarten. Många sådana stämplar ingår mönster som framträdande featured flygplan, tillsammans med patriotiska teman, vilket gör dem visuellt intressant. En av de mest berömda frimärkena flygpost är Inverterade Jenny, resultatet av en 1918 tryckfel som gjorts i USA Post Office. På dessa stämplar, är flygplanet avbildas faktiskt upp och ned, eftersom ark frimärken matades inte korrekt i pressen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.