Ska mitt barn göra sysslor?

kräva ett barn att göra sysslor är en fråga om en del debatt och många goda råd. Vissa anser att barn inte bör göra sysslor. De följer tankegången att barnet inte har kommit till världen för att laga mat och rent för sig själv eller hans föräldrar. Å andra sidan har många föräldraskap och experter barndom tror att ett barn drar nytta av att göra vanliga sysslor. De ger barnet en större känsla av eget ansvar, betydelse och förtroende, och även förbereda barnet för den oundvikliga uppgifter för Vård-och sanera efter sig själva när de lever på egen hand.

De flesta Föräldraskap experter håller dock att de sysslor bör passa barnet. Ett femårigt till exempel, bör förmodligen inte diska och ta ut soporna. Detta bör dock ålder barnet ansvara för att plocka upp leksaker, föra sin tvätt till tvättstugan och försöka hålla hemmet snyggt. Egentligen små barn är mycket mottagliga för sysslor eftersom de då gör vad mamma eller pappa gör, och som hjälper dem att känna sig mer vuxen. När barnet åldrar, anser många experter att barnet sysslor med större ansvar, som att diska, gå hunden, eller dammsugning. Däremot kan barn bli resistenta mot dessa sysslor, och inte allt detta är enkel barnet egenvilja. Som barn ökar i ålder, de har också ökat ansvar i skolan. Läxor tid förlängs. Den genomsnittliga mitten elev får tillbringa upp till två timmar en natt på läxor, samt gå minst sex timmar i skolan.

Om barnet har extra aktiviteter efter skolan, lämnade det dags att göra sysslor kan vara relativt kort. Således kan lägga sysslor gör att barnet inte uppfyller kraven eller åtminstone resistenta. Man bör väga hur mycket arbete som ett barn redan gör, och tidsplan sysslor lämpligt. Kanske mer sysslor på helgen, istället för på studie-heavy vardagar kan vara till hjälp. En förälder bör betona karaktären av att leva tillsammans som en familj. Ibland hela familjen hjälper till att rensa upp en enda röra, och ibland en familjemedlem hjälper lite mer än andra på grund av schemaläggning.

Om man inte gillar lastning sysslor på den redan arbetar-lastad tonåring, kan man överväga att ge sommar sysslor, men håller sysslor ljus under läsåret. Omväxlande, vissa familjer gör en 15-minuters "pick-up" varje kväll. De tar 15 minuter att lägga undan leksaker, gör något damma och städa upp efter måltid. Detta begränsar knepig tid och involverar hela familjen.

sysslor aren'ta straff, och bör inte användas som sådana. De är ett pedagogiskt instrument för att förbereda ett barn att någon gång ge egenvård. Således sysslor bör variera. Ett barn som tvättar rätter för fem år kanske inte vet hur man ska koka vatten. Rotera sysslor, ger variation, och se till förebild för dina barn att du också göra sysslor. Om du inte gör sysslor framför ditt barn, och inte hålla rent hus, är barnet sannolikt inte att finna någon anledning eller lust att göra sysslor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.