Hur organiserar jag mitt liv?

Vi har alla olika livsstilar och liv fullt av unika förhållanden och specifika ansvar, men känslan oorganiserat i fråga om privatliv är gemensamma för många av oss. Familj och arbete är vanligtvis de två mest motstridiga aspekterna av att försöka leva ett balanserat liv stil. Vi vet att vi måste tillbringa kvalitetstid med familjen, men vi måste också arbeta för att stödja vår familj och några av oss behöver arbeta ganska långa timmar. Förutom arbete och familj, måste vi också sköta delar av vårt liv som rör vår hälsa, hushållsarbete, vänner och sociala aktiviteter och fritidsintressen. Det är möjligt att bättre organisera de olika delarna av livet genom att skapa en tid budget och enkelt system.

Börja med att tänka på alla "Whos" och "whats" av ditt liv såsom människor som du behöver och vill umgås med och vad ditt arbete skyldigheter i fråga om tid åtaganden. Nästa, dela upp din resterande vakna timmar för allt annat. Självklart, du kommer inte att kunna följa den tid belopp du har angett för varje del av ditt liv exakt, men gör detta kan hjälpa dig att bättre organisera din tid utifrån hur du behöver och vill använda pengarna. Var noga med att ge några personliga icke schemalagd tid för dig att driva dina personliga intressen, hobbies och mål och även tid att bara koppla av! När du har bestämt dig för grundbeloppet tid du vill spendera på varje del av ditt liv, kan du göra en händig schema för dig att bära med dig för att påminna dig om hur du har valt att organisera ditt liv. Detta kan verkligen komma till hands när du känner dig oorganiserat och stressad. Du kan ändra tiden belopp och tidsplan som helst du behöver eller vill.

Papper röran kan fortfarande vara ett problem för många människor även i den digitala åldern. All information som du behöver för att hålla i pappersform, kan du använda mappar för att organisera. Mapparna kan färgkodade så att färgerna du har tilldelat varje del av ditt liv såsom blått för arbete och grönt för finanserna. Då är det bara arkivera alla kvitton, kuponger eller andra papper information i rätt mapp för enkel hämtning när du behöver det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.