Hur kan jag använda äggskal?

Medan många människor helt enkelt slänga sina tomma äggskal i soporna, är att dessa tankar är användbara för olika syften. Många typer av äggskal kan användas i trädgården, som rengöringsmedel, och även att ta bort fläckar. Om du någonsin undrat vad som kan göras för att återvinna äggskal, här är några idéer som du kan prova hemma.

Sammansättningen av äggskal innehåller en betydande mängd av kalcium. Vad detta innebär för dig är att mindre mängd tankar krossas till ett pulver som kan bidra till att göra en smidigare kopp kaffe. Lägg bara till krossade skalen för malet kaffe i dropp potten. Som kaffe brygger kommer kalciumhalten motverka syror i kaffet och ger en överlägsen smak.

Glöm inte att ta äggskal tillsammans när camping. Lägga skalen för att kaffesump i en metallbehållare kaffekanna kommer inte bara sänka den sura smaken utan också orsaka motiveringen att sjunka till botten av krukan. Därför blir det inget mer kaffe vid lägerelden som har lösdrivande grunder i brygden.

Gardeners kan också dra nytta av även äggskal bland deras arsenal av verktyg. Tankar delad i två sektioner göra en idealisk inkubator för start växter från frön. Placera bara halv tank i nedre delen av ett papper äggkartong, placera ett frö i varje skal, och täck med en liten mängd jord. Position kartongen på ett fönsterbräde så fröna kan få direkt solljus. Näringsämnena i skalen hjälper fröna att mogna och även påskynda får näring från jorden. På kort tid har du plantmaterial som är idealiska för plantering. När ditt skal kuvöser är inte längre behövs, krossa skalen och använda dem som gödningsmedel i din trädgård. Den brutna tankar kommer att återställa näringsämnen till jorden och främja tillväxten av friskare växter. Du kan också använda äggskal att hålla hushållens avlopp ren. Krossa skalen ordentligt och placera en liten mängd i avloppet korgen. Som Vattnet rinner över korgen, kommer krossade skalen filtrera igenom och in i stupröret. De små fragment kommer att fungera som ett mjukt slipmedel att rensa hår eller fett uppbyggd från rören. För folk som vill undvika att använda propplösare lastat med kemikalier, är detta ett utmärkt sätt att behålla din avlopp naturligt.

äggskal är mångsidiga poster som inte bör kastas i papperskorgen. Vem som helst kan hitta ett sätt att återvinna skalen och därmed hjälpa miljön. Titta runt ditt hem idag. Chansen är stor att du kommer att kunna utnyttja en eller flera av dessa återvinning idéer och göra din del för att hålla vår värld grön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.