Är mitt barn Overscheduled?

Under de senaste årtiondena har det skett en dramatisk ökning av antalet aktiviteter som finns för barn i USA. Även många vuxna kan ömt minnas att delta i Tjej eller scouterna, och kanske spela ett instrument, många barn i dag deltar i både pedagogiska och roliga aktiviteter i mycket större mängder. Detta kan leda till allvarligt overscheduled barn, som inte längre omfattas av den verksamhet som de deltar i och kan uppvisa verkligt tecken på stress.

hälsosam balans är nyckeln till att undvika overscheduled barn syndrom. Föräldrar bör ställa sig frågor om hur deltagande i flera verksamheter som påverkar barnet. Varje barn kommer att reagera på en planerad liv annorlunda. Vissa barn är inte overscheduled barn, även om de deltar i skolan och en sport par grupper eller klasser varje vecka. Andra barn blir snabbt overscheduled barn genom att delta i mer än en vecka Extracurricular verksamhet utöver skolan.

Utanför aktiviteterna har extra fördelar för barn, ge dem ett sätt att utforska sina intressen. Speciellt eftersom många offentliga skolor nu har minskat medlen till konst, musik och sport kan man behöva leta efter verksamhet utanför skolan för att hjälpa barn som har en helt låta utbildningen. Men vissa skolor släpps också högre akademiska krav på barn. I vissa skolor är läxor obligatoriskt i förskolan. Således barn kan ha mindre fri tid när läxorna är klar.

De flesta barns utveckling experter är överens om att med icke schemalagda tiden är avgörande för barn. Möjligheter att vara med familjen, tänka, dra, eller ens titta på lite tv tillåter ett barn att fortsätta utvecklingen av hans eller sig själv som individ. Overscheduled barn tenderar att ha den minsta ostrukturerade tid.

Overscheduled barn kan också gå miste om kvalitet familjens tid. Om en familj får aldrig att spendera tid tillsammans, då barnen i huset sannolikt overscheduled barn. Speciellt med båda föräldrarna arbetar i många hushåll, tillbringat tid tillsammans som en familj redan har begränsats. Lägga på ytterligare verksamheter, såvida de inte kan göras som en familj, ta mer tid borta från familj kvalitetstid. Man kan ofta berätta om man har overscheduled barn genom att observera ett barn och med tanke på sin familj dynamik. Den första frågan att ställa är om familjen har daglig tid tillsammans. Om inte, bör detta hanteras. Tiden behöver inte planeras in i verksamheten, och kan helt enkelt användas. Vissa nätter kan familjen diska tillsammans eller läsa en bok högt. Även barn gynnas kvalitet tid finns det också fördelar från kvantitet tid med barnen. Det upprepar barnet tillhör en familj, och familjemedlemmar känsla av anknytning till varandra.

Overscheduled barn kan också uppvisa tecken på stress. Detta kan visas i det lilla. Overscheduled barn kan till exempel visa en nedgång i total kvaliteter eller uppvisar dåliga beteende i skolan. Overscheduled barn kan också visa stress på allvarligare sätt.

Barn med alltför många aktiviteter kan börja visa stress och oro när det gäller skolprestationer och resultat i verksamheten. De kan också frånträda familj, uttrycka ointresse för skolan, eller verkar deprimerad och untalkative. Overscheduled barn kan lida av dålig aptit, sömnproblem, kan och har "Phantom" sjukdomar som stomachaches och huvudvärk.

När barn är tydligt visa tecken på stress, kan det vara bäst att samla, ompröva verksamheten och hjälpa barnet har mer familj och ostrukturerade tid. Låt overscheduled barn vara medvetna om att deras deltagande i frivillig verksamhet är valfritt . Om en verksamhet inte längre åtnjuter, är det kanske dags att inte fullfölja det. Om uppackning barnets schema verkar inte hjälpa till med ångest eller depression, måste man överväga andra orsaker till dessa villkor. En bra familj eller barn terapeut kan hjälpa en utrota arten av barnets problem och få värdefulla förslag för att hjälpa barnet att bli mindre stressad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.