Vilka är de katolska sakramenten?

sakramenten inom den katolska kyrkan definieras som både symbol för saken och saken själv. Det finns sju sakrament. Sakramenten är olika välsignelser, löften och aktiviteter som anses vara mest heliga och heliga. Deltar i de olika sakramenten är tänkt att ge någon närmare Gud. De sju Sakramenten är dopet, eukaristin eller nattvarden, försoning, konfirmation, vigsel, vigningen och sjukas smörjelse eller sista smörjelsen. De flesta praktiserande katoliker kommer inte att delta i alla sakramenten. Exempelvis utesluter tar vigningen huvudsak äktenskap. är Last Rites ofta som böner innan en katolsk dör, dock är det sakrament faktiskt kallas sjukas smörjelse. En person kan få detta sakrament mer än en gång, om han eller hon är sjuk och återhämtat sig. Inte alla katoliker kommer att få sjukas smörjelse, och detta är ett av sakramenten som orsakar förvirring. Döende utan Last Rites betyder inte att man är förhindrad från himlen. I stället detta sakrament välsignar den personen och uppmanar helande krafter för Kristus. Det är också tänkt att trösta dem som är sjuka och deras familjer genom att påminna alla närvarande att de har mer än en fysisk kropp, och att livet i en eller annan form är evig genom kärleken till Jesus Kristus. Den första av sakramenten normalt emot, dock dop. Detta sker oftast inom några månader av ett barn födas. Dop för en nyfödd menade är att välkomna barnet i den katolska kyrkan, och även är ett löfte om att barnet kommer att tas upp som katolik. Det är inte längre tror att odöpta barn inte är välkomna i himmelen.

Stor vikt med begagnade dop som skall släppas ut på skölja bort av arvsynden, eller kastar ut eventuella onda i ett barn. Nu större vikt i sakramentet är baserat på ett åtagande att välkomna barnet in i kyrkan. Detsamma gäller för vuxna som döptes inte som barn. Det är dags att officiellt bli en del av kyrkan.

För ett döpt barn, nattvarden och försoning är sakramenten ofta emot varandra när barnet fyller sju eller åtta. Försoning är vanligtvis det första sakramentet vidtas. Detta är känt att de flesta av världen som bekännelse. En person som gör ett uppriktigt bekännelse till en präst frias från synder som begåtts. Gång ett hjärtligt bekännelse görs, har en person på ny kula. Bekännelse brukade vara vanligare i USA, och nu har avtagit i popularitet.

nattvarden eller eukaristin uppstår när människor tar Kristi bröd och vin av Kristus. Detta är både symboliskt och mycket verklig för den katolska. Genom att delta i gemenskap, är den person som bokstavligen Kristus i sig själv.

Bekräftelse används för att uppträda för barn vid en ålder av cirka 13 eller 14. Det nu kan göras vid en mycket senare tid, eller aldrig gjort alls. En obekräftade katolska är inte mindre katolik. Detta kallas ofta dop genom den Helige Ande. Det upprepar ritualen av dop, utan också är en bekräftelse av den person som de har åtagit sig att katolicismen medvetet. är äktenskapet eller vigningens både betraktas som sakrament, och är heliga välsignelse i kyrkan. Äktenskap går två människor samman i ögonen på kyrkan och med Kristi välsignelse. Det är en mycket seriös satsning, vilket är tänkt att senast genom sitt liv. Skilsmässa i den katolska kyrkan är svårt när människor deltar i sakrament äktenskap, eftersom förbundet anses helig.

vigningen är svär att tjäna kyrkan som präster eller diakoner. Dessa är återigen allvarliga löften. Både äktenskap och vigningens anses sakrament uppdrag. De är en redogörelse för hur en person är kallad att tjäna kyrkan. Några är kallade av äktenskap att tjäna kyrkan som goda män och hustrur. Andra är kallade att tjäna kyrkan mer direkt till ministrar till folket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.