Vilka är de fyra C’s of Diamonds?

De fyra C: s ruter styckas, färg, klarhet, och Carat. De är alla viktiga faktorer i graderingen en diamant för försäljning, och de kommer att påverka det slutliga priset på en diamant, tillsammans med eventuella smycken som den används i. Konsumenterna bör bekanta sig med de fyra C: s diamanter om de avser att köpa en diamant , eftersom denna kunskap kan hjälpa någon att utvärdera en diamant och få den bästa stenen till bästa pris.

Klipp ut av en diamant refererar till det sätt på vilket det är slipade och polerade efter det har brutits. Nedskärningen av en diamant är mycket viktigt, eftersom det bokstavligen kan göra eller bryta sten. En väl diamant kommer att ha en glittrande rad olika aspekter som gnistra i ljuset, som ger diamanten en rik utseende. I en diamant med en utmärkt klippa, kommer lätt in i diamant via någon av aspekterna och sedan bryter ryggen i stället för att förloras genom sidorna eller i botten av diamant. Det finns många olika stilar av skuren för diamanter, från tabell nedskärningar att runda skära briljanter.

färg av en diamant, som du kanske tror, handlar om färgen på diamanten. Även om de flesta människor tänker på diamanter så tydlig stenar, kommer de faktiskt i många olika färger. Så kallade "fancy diamanter" i rika färger som blått och gult kan befalla bastant summor, eftersom de är ganska ovanliga. Färg är graderas på basen av hur rik på färg, ett lätt tonat diamant, till exempel, är mycket mindre värdefull än en diamant med intensiv färgmättnaden. Detta är en av de viktigaste av de fyra C: s ruter, speciellt om du tittar på råa diamanter, eftersom en bra klippa kan dölja en mängd synder, men den kan inte spara en svagt färgad diamant. Om naturliga färg är viktigt för dig, bör du vara medveten om att de flesta diamant producenterna rutinmässigt bestråla sina diamanter för att föra ut sin färg, och därför är det oerhört utmanande att hitta ett naturligt färgad diamant

klarhet i en diamant klassificeras efter klarhet . En mycket tydlig diamant utan inneslutningar är extremt sällsynt, och det kan vara ganska dyra. Oftare är diamanter säljs något som ingår, vilket betyder att de har små brister, men de är fortfarande tämligen klart och lockande att titta på. Kraftigt inkluderade diamanter används oftare för industriella ändamål, eftersom de uppfattas som attraktiva av konsumenterna. Den sista företrädare för de fyra C: s ruter är vikten, eller Carat, en diamant. Även om man kan tänka sig att större diamanter automatiskt dyrare, är inte nödvändigtvis sant. En diamant värde är baserat på bedömning av alla fyra C's. Till exempel skulle en mycket stor diamant med en dålig skära vara värt mindre än en mindre fancy diamant med ett snitt som understryker dess färg. Om du har tillbringat en tid på museer nyligen, kanske du har märkt att antika diamanter var ofta minimalt klippa, eftersom man ville bevara sin storlek, snarare än att locka fram skönheten i sten. Några mycket berömda diamanter som Hope Diamond faktiskt har skäras flera gånger under sin livstid, med senare diamant kuttrar att trimma diamant om att skapa en fantastisk sten med ett mer modernt utseende.

De fyra C: s diamanter också behandlas inte frågan om konfliktdiamanter, diamanter som säljs för att finansiera terrorism och andra våldshandlingar. Konsumenter som är oroade över att köpa diamanter bör göra denna oro klart för en diamant återförsäljare, vissa återförsäljare deltar i program som är utformade för att stoppa handeln med konfliktdiamanter. En av de mer tillförlitliga källor för grymhet utan diamanter är Arktis, eftersom Arctic diamanter är helt skilda från afrikanska diamant försörjningskedjan, är det lättare att certifiera dem som konflikt-free.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.