Vad ska jag göra i ett rån?

Förutom att vara traumatiska, kan ett rån resultera i förlust av ägodelar med känslomässiga värde samt kreditkort, mobiltelefoner och andra dyrbara föremål. Många polismyndigheter ge rekommendationer om vad man ska göra under ett rån för att undvika fysiska skador och maximera potentialen hos hämta dina försvunna varor. Det viktigaste att göra under ett rån är att vara lugn och hålla huvudet. Att kunna tänka logiskt kan hindra dig från att få in i en sämre situation.

Att kunna undvika rån helt och hållet är det första steget. Eftersom rån tenderar att följa vissa mönster kan man undvika offerrollen som reser smart. Försök att undvika att vara ensam på gatan eller på kollektivtrafik från 8:00 till 2:00. Resa med en grupp efter mörkrets inbrott, och hålla sig väl upplysta områden där det finns andra människor runt omkring. Kontrollera att dina värdesaker är dolda och säkras, liksom. Förvara saker som mobiltelefoner, kameror och personlig musikspelare utom synhåll och ut ur frestelse.

Det är mycket viktigt att vara medveten om din omgivning, och vara särskilt uppmärksamma när du når över gator eller områden med dålig belysning. Om du känner att du är särskilt utsatta för misshandel eller rån, kan du överväga att vidta en klass självförsvar. Många städer har kurser självförsvar till minimal kostnad. Du kan lära dig grundläggande sätt att försvara dig själv, liksom det bästa sättet att transportera dig på gatan att projicera en trygg, säker bild.

Om du är fångad i ett rån trots dina försiktighetsåtgärder, det säkraste du kan göra är att följa ligist önskemål. Ett rån kan vända ful, särskilt om rånaren har en kniv eller pistol. Om du blir ombedd att tömma väskan eller fickan, lyda lugnt. Kom ihåg: du kan stoppa utbetalning på kreditkort och arkivera en stulen telefon rapport med din mobiltelefon leverantör, så det är bättre att helt enkelt släppa taget om dessa poster. Svara neutralt på de frågor som rånaren frågar, och vara icke-konfronterande. Försök att avsluta din interaktion så snabbt som möjligt och få ett säkert ställe.

Under rån, antecknar din rånare utmärkande egenskaper. Försök att minnas vad han eller hon bär, liksom hårfärg, ögonfärg om synliga, och särskiljande tatueringar, ärr, eller avvikande. Om du kan uppskatta längd och vikt, försöka göra det. Så snart du har nått ett säkert område, komma i kontakt med den lokala polisen för att göra en rapport. Ju mer information du kan ge, desto lättare blir det att fånga tjuven.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.