Vad ska jag göra efter en översvämning?

Förutom skador på fysisk egendom, kan översvämningar bli mycket hård på en persons känslor. Som sådan, en av de viktigaste sakerna att göra efter en översvämning är att ta lite tid att vila och lindra känslomässig stress. Om du har varit uppe hela natten på grund av en översvämning, till exempel, är det bäst att undvika att rusa rätt över till din bostad först på morgonen för att inspektera den. Försök istället att få lite sömn eller åtminstone vila lite först. Om du anländer känsla alltför trött, kan du bli överväldigad av skadan.

Samla dina försäkringar papper och kontakta ditt försäkringsbolag för att anmäla en representant om översvämningar. Även om det kan ta lite tid för ditt försäkringsbolag att planera in ett besök på din egendom och bedöma skadorna, anmälande företaget genast kommer att få hjulen att vrida, kanske räddar dig från att få vänta mycket länge. Dessutom kan ditt försäkringsbolag kan föreslå saker du bör göra, samt saker som du bör undvika. Till exempel kan ditt försäkringsbolag vill inte att du ska kasta din skadade egendom, såsom kläder, möbler och elektronik, bort. I stället kan man föreslå att du tar bilder på den skadade egendomen eller att du låter en försäkring representant för att visa den skada innan du gör dig av den.

titta på nyheterna eller lyssna på radio rapporter efter en översvämning. Nyhetsinslag kan ge information om huruvida det är säkert att dricka vattnet i din kommun, som översvämningar kan ibland orsaka dricksvatten förorenas. Du kan också höra rapporter om rörligt vatten, nedskjutna kraftledningar, försvagat broar och andra strukturer som kan utgöra en fara som man försöker att återvända hem. Försök inte att gå tillbaka till din översvämmade egendom tills det är riskfritt att göra så. efter en översvämning, är det mycket viktigt att hålla sig borta från eventuella kvarvarande vattnet från översvämningarna. Det är möjligt att de kommer att innehålla saker som är farliga för din hälsa, såsom avloppsvatten och kemikalier. Det är också möjligt att en nedskjutna kraftledning eller underjordiska elektrisk källa har orsakat vattnet att vara elektriskt laddade, vilket gör att du kan löpa risk för elstötar. Om din fastighet har översvämningar vattnen runt den, måste du vänta tills vattnet avtar helt innan du skriver. När du kommer till en byggnad efter en översvämning, vara ytterst försiktig och vara redo att agera omedelbart om strukturen börjar verka osund. Det kan vara dold skada i en översvämmad byggnad, särskilt i grunden, vilket kan orsaka kollaps av delar av strukturen. När du går in, måste du rengöra och desinfektera den egendom som blivit våt om du tänker behålla det. Detta beror svämvatten kan lämna rester av avloppsvatten, smuts och potentiellt farliga kemikalier på din fastighet. Glöm inte att rengöra golv och hyllor samt, använda gummihandskar, långa ärmar och långa byxor när du arbetar, hålla händerna och andra kroppsdelar säker från föroreningar. Du behöver också torka ditt hem ut efter en översvämning. På så sätt kan du bidra till att minska skador och mögel kan förorsaka. Dessa saker trivs i fuktiga miljöer, och vissa typer av mögel kan vara farligt för din hälsa. Du kan använda motorstarka fans för att torka ditt hem, och lämnar dörren öppen kan fungera lika bra.

Om du har varit tvungen att missa tid på arbete eller att bo på ett hotell efter en översvämning, kanske du behöver lite hjälp att hantera dina utgifter. Kontakt myndigheter, såsom Federal Emergency Management Agency (FEMA), och byråer frivilliga, t. ex. Röda Korset, för att se vilken hjälp finns tillgänglig. Även om du har översvämning försäkring, kan dessa organisationer kan erbjuda dig någon typ av bistånd. Likaså kan de bidra med information som är användbar för att skapa en handlingsplan för reparation av ditt hem eller annan egendom till följd av en översvämning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.