Vad betyder "Falling in Love" Mean?

Falling in love kan vara ett gemensamt uttryck i stora delar av västvärlden, men det används inte mycket annat håll. Formuleringen kan kopplas till idén om "faller handlöst," som användes i 1300-talet, och är en annan term för att slås plötsligt av stora romantisk attraktion till någon annan. Även med detta sammanhang kan det vara svårt att få slå på vad förälskelse innebär, eller hur det känns. Varje person får definiera uppleva något annorlunda. I allmänhet när en person blir förälskad de har ökat romantiska intresse för någon annan, vilket inte nödvändigtvis måste ske vid första anblicken. Många människor är vänner först och med tiden märker sina känslor byta till de mer romantisk karaktär. De kanske vill ha mer från ett förhållande än bara vänskap och de kan vårda mer än vänskapliga känslor för den person med vilken de har blivit förälskad.

Ordet falla visar att det finns en viss vanmakt om dessa känslor av attraktion, och de är inte nödvändigtvis inom övervakning av den som drabbade plötsligt med stor kärlek. Det är sant att människor kan inte alltid avgöra vem eller vad som lockar dem, men de behöver inte vara hjälplös i detta avseende. Människor kan fatta beslut om huruvida man skulle agera på romantiska känslor. Men för de upplever att förälska sig för de första gångerna, kan känslorna verkar så kraftfull att det verkar något annat val än att agera på dem. Vissa människor har utmaningar mogna ur denna impuls, som kan bilda varaktiga romantiska relationer mycket svårt. Det är svårt att bestrida att de första lockelser och "Falling in Love" tillstånd är starka. I århundraden har författare och poeter sjungit både kval och fröjder upptäcka passionerade känslor för någon annan. Chaucer kallade denna tidiga "love" ange "dredful joye" företräder både fallgropar och ecstasy. Förälskelsen och romantiskt intresse, särskilt i början av en relation kan vara både smärtsam och spännande.

Folk har verifierbara fysiologisk reaktion i detta tidiga kärlek stat. En syn på föremålet för sin kärlek kan få pulsen att tävla och kroppen att svettas. Vissa signalsubstanser i hjärnan tillverkas ofta i större mängd, som kan främja glädje och viss oro. Men de flesta samhällsvetare håller med om att reaktionen inte är helt en kemisk ett och omfattar tänkande hjärna och känslor på många nivåer.

En annan sak som de flesta psykologer skulle enas om är att förälskelsen är definitivt inte detsamma som att upprätthålla en varaktig kärleksrelation. Falling in love tenderar att bli lätt, men fortfarande kär i en person kan vara svårt. Den flod av känslor tillsammans med spolning av tidig kärlek gör det svårt att bedöma exakt hur lönsam en relation kan vara i framtiden. Av denna anledning är det inte rekommenderat att folk fatta snabba beslut eller livslånga åtaganden, men i detta tidiga skede. Att lära känna någon efter berg-och dalbana rida för att falla i kärlek med honom eller henne kan vara ett fantastiskt sätt att avgöra om den inledande falla i kärlek leder till varaktig kärlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.