Vad är wellpapp?

Wellpapp patenterades i England 1856. Wellpapp görs av papper och består av ett veckat papper mellan två fasta liner styrelser. Denna konstruktion ger en tjockare, mer hållbara produkter som ofta används inom sjöfarten.

Wellpapp kallas också veckat papper och användes ursprungligen som en liner till hatt lådor, för att skydda höga hattar. Ett patent för wellpapp kan använda det utfärdades 20 December 1871 till Albert Jones i New York City. Wellpapp användes för att skydda flaskor och glas lykta skorstenar när sjöfarten.

Oliver Long gjort en betydande design förändring och la liner lakan för båda parter, skapa wellpapp konstruktion används än idag. En maskin för tillverkning av wellpapp byggdes 1874 av G. Smyth. Kombinationen av dessa två förändringar betydande ökning av efterfrågan och användningen av denna nya produkt.

Wellpapp blev en mycket viktig produkt när Robert Gair använde det för att bilda wellpapplåda 1890. Detta fält kunde ersätta trälådor och lådor till ett lägre pris, utan att förlora förmågan att skydda produkten under transporten. Den wellpapp låda som tillåts sändas utan skador, kraftigt öka storleken på exportmarknaden. är Wellpapp görs med stora KORRUGERING maskiner som kan skapa kartong med en hastighet av 500 Lineal meter per minut. Att skapa wellpapp är pappersindustrin utsätts för högt tryck ånga, som mjukar upp fibrerna. Fibrerna är böjda för att skapa den nödvändiga tjocklek flöjt mellan kartong lakan.

Nästa, tryck tillämpas på toppen och botten av wellpapp för att öka styrkan i materialet. Den platta liner styrelser är borstad med klister på ena sidan och sedan wellpapp är inklämt mellan de två skikten av platta liner board. Wellpapp kan göras i olika färger, men är oftast tillverkade i brun, vit eller vit flammig.

Tjockleken på flöjten kan modifieras för att skapa olika grader av styrka i wellpapp. Det finns 5 standard tjocklek i USA, anges med bokstäverna A till F. I skrivelsen anger när det uppfanns, och inte de relativa storlek.

Inom wellpapp Det finns olika typer av byggnation, beroende på slutprodukten krav. Leverantörer kan skapa inre vägg, dubbel vägg, särskilda flöjt storlekar, sprickmotstånd, kant krossa styrka och mer. Special ytbehandling, beläggningar och beläggningar kan tillhandahållas också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.