Vad är trångsynta skolor?

trångsynta skolor innehålla religiösa studier i kombination med regelbunden skolastiska kurser. Termen "trångsynt" betyder ordagrant "i socknen. Oftare än inte, är trångsynt skolor drivs av präster eller religiösa organisationer, men detta är inte alltid fallet. Dessa skolor är ofta enkla, gymnasiet eller skolor grammatik. Storbritannien, USA och Skottland, och Filippinerna har alla betydande trångsynta skolor. finns många skolor i England starkt knuten till religiös övertygelse. De flesta av dessa skolor blanda religiös utbildning med vanlig undervisning i enlighet med regeringens lag. Under senare år har den brittiska regeringen krävde att alla trångsynta skolor i England låta studenter från olika religioner att anmäla dig till en skola program. Ändå dessa skolor kräver att alla professorer vara väl bevandrade i religionen.

Skottland har också ett antal trångsynta institutioner. Eftersom Skottland har ett utbildningssystem som är oberoende av Englands, skotsk lag om trångsynta anläggningar är helt annorlunda. De flesta av dessa skolor i Skottland är katoliker, men icke-konfessionella skolor finns också. Scottish trångsynta skolor kräver att alla elever bevisa sin tro genom att tillhandahålla ett undertecknat dokument från ett prästerskap medlem. Till skillnad från engelska trångsynta skolor, har skotska trångsynta skolor att inte godkänna elever som inte är av den katolska tron.

Även religion är inte en stor del av skolgången i USA i dag, det var inte alltid fallet. Historiskt sett har de flesta grundskolor i USA var direkt anslutna till en församling. Oftast inte, var denna typ av katolska församling, även om många av dem var också protestanter. Idag Katolska privata skolor och andra trångsynta institutioner existerar, men de flesta skolor i USA är inte anslutna till någon religion. Ingen religion-anslutna skolan i USA kan omfattas sökande till en religiös prov.

Nästan alla skolor i Filippinerna är trångsynta i naturen. Från grundskolan till högskolan, dessa skolor har en strikt religiös bas. Kyrkor sköter de flesta skolorna i Filippinerna, men katolska skolor drivs direkt av stift eller andra katolska order. Inom västvärlden, är religion bleknar snabbt från pedagogiska rike, även om detta inte är fallet i England, Skottland, eller Filippinerna. I dessa tre länder är trångsynt skolgång lika viktigt nu som det alltid varit. Även om tiderna förändras lagarna kring trångsynta utbildning, spelar religionen fortfarande en stor del i många utbildningssystem i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.