Vad är sommartiden?

sommartid (DST), populärt men felaktigt kallas sommartid, är det praxis att förändra klockor, under en hel nation, under våren och hösten. Många människor känner till talesättet "springa fram, att falla tillbaka. " Detta innebär i våras, klockorna justeras framåt en timme, vilket resulterar i förlust av en timme under natten. Under hösten är klockor justeras tillbaka en timme.

USA och vissa andra länder i hela världen anpassar sina klockor på detta sätt få en extra timme dagsljus under den varma årstiden. I själva verket är denna praxis faktiskt kallas sommartid i vissa länder. Effekten är att det under sommartid, verkar det som att solen går upp 60 minuter senare samtidigt som inställningen senare under dagen. Dessa förändringar gör dagen verkar längre, även om det inte har verkligen förändrats. En stor fördel med sommartid är det minskade behovet av artificiell belysning. Eftersom dagsljus tycks pågå under en längre del av den tid människor är oftast vaken och aktiv, får energikostnader i samband med artificiell belysning minskas. Det kan också vara färre trafikolyckor under sommartid. Vissa människor teoretisera denna klocka och dagsljus förändring också kan ha en inverkan på hälsa och kriminalitet. I USA, inleder den andra söndagen i mars till början av sommartid, det börjar på 2 . Under hösten är de som klockorna tillbaka en timme den första söndagen i november, men var detta inte alltid fallet. Tidigare kom timme förändringen fyra veckor tidigare. Energy Policy Act från 2005 förlängts sommartid till november. Denna förändring förväntas spara stora mängder olja, eftersom företag i allmänhet inte behöver så mycket kraft under dagsljus. Hur lång tid kan vara lite annorlunda i andra delar av världen som respekterar Sommartid tid. Länder i Europa har observerat att det under ganska lång tid. År 1996 blev emellertid EU: s European Summer Time standardiserad. Dess början och slutdatum skiljer sig från dem i USA. Klockor i europeiska länder har gått framåt den sista söndagen i mars, och de rullade tillbaka den sista söndagen i oktober.

sommartid hanteras även annorlunda på södra halvklotet länder som respekterar det. Där kommer sommaren i december, så klockorna är normalt flyttas framåt i oktober. Länder mycket nära ekvatorn ändrar inte sina klockor på detta sätt. Den timmars dagsljus de åtnjuter är likartade i alla årstider. Som sådan, det finns inte mycket nytta att flytta klockorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.