Vad är rasdiskriminering?

rasdiskriminering är en del av rasism, och det kan sägas om rasism som den använder ras eller etnisk tillhörighet som kriterium för bedömningen underlägsenhet eller överlägsenhet för andra människor. Rasdiskriminering kan också vara en juridisk term som används för att definiera hur människor kan eller inte kan agera. Till exempel FN utesluter "skillnad, undantag, inskränkning eller företräde som kan baseras på" ras, hudfärg, härkomst eller nationellt eller etniskt ursprung. " Övriga juridiska ansträngningar skapad av länder kan försöka motarbeta rasism genom medborgerliga rättigheter lagar. I USA bör loppet inte en ersättning vid anställning av någon för ett jobb, och det kan inte användas för att motivera högre eller lägre lön, för att avskilja de anställda eller att hålla dem till olika standarder. Liksom många medborgerliga rättigheter lagar, inte bara ras men andra saker kan anses vara icke-diskriminerande aspekter av anställning eller behandling på annat håll. Dessa kan inbegripa kön, religiös bakgrund eller sexuell läggning.

Statistik verkligen bekräftar att rasism kan vara rutinmässigt praktiseras i frågor som hyra och belopp att betala, och ibland inte ens medvetet. Vissa studier har visat att människor omedvetet kan uttrycka en tydlig förkärlek för folk i sin egen ras och uppfattar dem mer positivt, och klart rasdiskriminering kan existera i öppen former också. Det är också helt klart att rasdiskriminering inte inte bara gäller färg. Människor kan döma andra som bygger på gemensamma religion eller etnisk bakgrund, och även i USA, vita mot alla andra raser rasism kanske mest uppenbara, finns det en klar diskriminering förekommer mellan och bland minoritetsgrupper rasgrupper. I andra länder där få minoritetsgrupper finns, kan problemet vara ännu mer slående. I Japan till exempel, rasdiskriminering mot koreaner förekommer i stor mängd. Detta filter även till japanska medier och konstformer som kallas anime och manga, där skurkarna i vissa av dessa delar kan ha öppen koreanska.

Tyvärr när sådana rasdiskriminering förekommer i stor form, är det svårt för en kultur att bli av med den, även om tydliga avsikt är att ta bort den. Samtidigt som media fortsätter att skildra andra, och särskilt tävlingar minoritet, på ett ogynnsamt sätt, subliminal effekt av detta kan vara stora. Det kan vara orsaken till omedveten rasism eftersom den kulturella produkter för att samhället får ständigt stå i strid med rättsliga försök att ändra människors tänkande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.