Vad är mellanbarnet syndrom?

De är två centrala och betydelsefulla ögonblicken i livet för alla familjemedlemmar-när det första barnet och sista barn är fött. Med tanke på den uppmärksamhet som går till båda dessa barn, kan de som hamnar i mitten uppvisar vissa tecken och beteenden som andra inte. Förlossningen så gör någon skillnad, och de som är i mitten riskerar att utveckla ett tillstånd som kallas mitt barn syndrom. Detta tillstånd upplevs ofta som utvecklas i föddes mitt barn, men kan utvecklas hos alla barn födda mellan den äldsta och den yngsta. Som psykologer blir allt mer medvetna om mitt barn syndromet finns vissa gemensamma drag än springa bland många som drabbas är med det. Att förstå hur familjen så påverkar detta tillstånd ger vissa ledtrådar till hur man behandlar den.

Effekterna av mellanbarnet syndrom är många. Barnet kan känna sig som om han eller hon inte tillhör, med tanke på all uppmärksamhet ägnas åt den äldsta och yngsta. Den mellersta barnet kan också känna sig som om han eller hon är älskad mindre, har låg självkänsla och lider brist på känsla för riktning. Men dessa symtom inte begränsas enbart till barndomen. De kan sitta en person under hela deras vuxna liv och gör mitt symptom barn syndrom allvarlig, livslång villkor. Den goda nyheten är att mitt barn syndrom lätt kan identifieras och är inte av fysisk art och mycket behandlingsbara, särskilt om noterades tidigt. Därför bara en förändring i föräldrarnas attityder ofta kommer att gå en lång väg mot att lindra situationen. Föräldrar ska alltid vara medveten om att mitt nyfödda barnet ofta får den minsta uppmärksamhet. Detta är inte att säga att föräldrarna är dåliga. Detta är bara en naturlig reaktion och ofta gjort omedvetet. Det är alltid upp till föräldrarna att se till att alla barn känner sig älskade och uppskattade. Detta gäller särskilt när man försöker undvika effekterna av den mellersta barnet syndrom. Varje barn är unikt och speciellt. Medan det kan vara mycket möjligt att bortse från en del barn, en samlad ansträngning bör göras för att inkludera alla barn i verksamheten, liksom att ge varje egna antalet individuella uppmärksamhet.

När det finns flera syskon, bör föräldrarna få tid till att ge var och en individuell uppmärksamhet. Detta kan innefatta en speciell kväll en gång i månaden, när en förälder tar barnet ut medan den andra föräldern stannar hemma med de andra. Kan innehålla en speciell tid varje dag för att berätta om sina liv och känslor. Dessa enkla små saker kan lindra mitt barn syndrom och vara en fördel för alla barn i familjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.