Vad är en nödbostäder?

Termen "nödbostäder" kan syfta på två helt olika typer av byggnader inställningar. De flesta människor associerar en nödbostäder med något som inrättats av Röda Korset i händelse av en naturkatastrof eller ett annat område kris. I en sådan situation kan människor vara antingen uppmuntras eller åläggas att lämna sina hem efter en kort tid. En nödbostäder av detta slag kan sättas upp inne i skolans gym eller liknande stora byggnader, eller det kan ordnas genom att sätta upp stora öppna tält på parkeringsplatser och parker. Stilen i nödbostäder beror på vädret inom området, vilken typ av nödsituation, och den utrustning som krävs för att inneha och behandla människor.

De andra använder för begreppet "nödbostäder" hänvisar inte till en tillfällig installation. I detta fall är en nödbostäder en permanent byggnad inrättades där misshandlade kvinnor eller offer för andra våldsbrott kan söka tillflykt. En nödbostäder servering offer för våld ger vanligen total anonymitet. Många behöver inte ID, så att människor kan checka in på anonymt, medan andra verifiera personlig information men inte dela den med någon. En nödbostäder av detta slag erbjuder ofta gratis tjänster såsom arbete assistans, karriär rådgivning och GED-hjälp att förbereda examina, i ett försök att hjälpa människor som vistas där för att "komma på fötter igen. "

En nödbostäder kan också upprättas för att ge stöd till missbrukare, förrymda tonåringar, och fördrivna människor som har förlorat sina hem på grund av en nödutrymning. Hemlöshet är inte betraktas som en nödsituation, och människor som lever på gatan permanent kan söka hjälp i specialiserade skyddsrum.

Båda typerna av nödbostäder delar vissa gemensamma egenskaper. Mat och grundläggande boende finns i båda, och lägerledare ofta i lokalerna för att hjälpa människor att hantera sin nuvarande situation. Om barn är inblandade finns det ofta en lärare eller annan form av förvärvsarbete fokuserade på barnet. Barnomsorg och grundläggande sjukvård är också vanligt, antingen med hjälp av frivilliga eller genom tilldelade proffs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.