Vad är en multiplikationstabellen?

multiplikationstabellen är bekant rutnät som innehåller en x kvadrant, från 0-12, 0-10 eller 0-9 och AY kvadrant med numren på samma intervall. Produkten av två tal kan hittas genom att titta på skärningspunkten mellan x och y. Till exempel, om du vill hitta 8 x 2, ni skulle bara titta på 8, och flytta ner till 2 plats, för att hitta numret 16. Omväxlande, eftersom så inte påverkar enkel multiplikation, kan du hitta nummer 2 och räkna på att nå dess skärning med nummer 8. skulle Produkterna i korsningen av nummer att visas på flera ställen på bordet. I en enkel 0-9 multiplikationstabellen, blir antalet 16 förtecknas 3 gånger. Du skulle tycka att det i skärningspunkten mellan 8,2, 2,8 och 4,4.

Många låg grad matematiska insistera på memoriserande av multiplikationstabellen, eller veta ditt "Times tabeller. " Faktiskt, även om hänvisningen multiplikationstabellen studerande kan aldrig använda den verkliga multiplikationstabellen. De kan i stället helt enkelt memorera multiplikation fakta i ordning. Multiplikationstabellen ses ibland som en krycka, eftersom eleverna kan använda det utan att memorera fakta, eller alternativt, kan de använda en miniräknare. Tidiga betyg kan visa stora multiplikationstabellen i ett klassrum, men från grad 3 och uppåt, de flesta klasser inte längre visa dem eller lärare täcka dem under testerna så att eleverna inte använder dem för multiplikation problem. Det har minskat användningen av multiplikationstabellen sedan 1989, då USA: s National Council of Teachers of Mathematics (NCTM) föreslog att eleverna skulle utveckla sina egna metoder för att räkna ut multiplikation problem. Detta förslag har inte helt lösa problemet med att memorera multiplikation, eftersom vissa elever tycks inte utveckla sina egna metoder. Vissa elever verkar bättre betjänt av faktisk memorization, medan andra skulle kunna göra iakttagelser om siffror som hjälper dem att tänka på hur man kan lösa varje problem. I sanning, vet du multiplikation fakta gör ofta mer avancerad matematik enklare. Det finns ett direkt samband mellan sjunkande betyg i matematik och underlåtenhet att memorera multiplikation fakta, särskilt 1-9 X 1-9. Underlåtenhet att förstå sådana omständigheter ofta gör avancerade koncept som långa division extremt utmanande. Vissa lärare försöker nu att anställa några av de förslag från NCTM och förstärka memorization. Den NCTM reviderat sina egna påståenden att betona vikten av memoriserande av grundläggande matematiska fakta, efter en stor samling bevis föreslog de-inriktning har lett till större problem med matematik.

Om ditt barn har svårt att memorera matematik fakta, gör det inte ont att ha några exempel på multiplikationstabellen postat hemma. Taket över barnets säng kan vara ett utmärkt ställe att sätta en och ungarnas badrum också är bra ställen. Detta kan hjälpa barnet att hitta mönster och bli bättre på att lära matematik fakta, helt enkelt därför att de har en större exponering mot multiplikationstabellen. Du kan köpa billig stora bord i butiker lärare utbudet, i bokhandeln och på Internet. Du kan också göra din egen med ett barn, för att stärka lärandet matematik fakta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.