Vad är en liten budget?

En liten budget hänvisar till en mycket begränsad eller liten summa pengar att spendera på något. Shoestring budget kan relatera till någonting sådant som en budget för resa, ett evenemang eller en livsstil. Exakta ursprung liten budget är bred debatt.

Villkoren liten budget och lever på en shoestring är tänkt att vara relaterade till shoestring spelare eller ett spel spel. Gambling referenser som registrerats som används så tidigt som 1804. En annan populär teori är att eftersom shoestrings eller skosnören är låg på marken, det är därför termen används för att beskriva en låg budget. Shoestrings är också mycket billigt, så tanken på att bara ha tillräckligt med pengar för att köpa skosnören kan också vara en del av namnet. är de med begränsad ekonomi sägs leva på en shoestring . Detta innebär att mycket pengar att spendera på områden såsom mat och bostäder är liten. Låginkomsttagare skulle kunna anses ha en liten budget att arbeta med.

shoestring budget kan också gälla för verksamheten. Finns seminarier och böcker om att driva ett företag på en liten budget. Till exempel är att hålla nere kostnaderna genom att arbeta hemifrån ofta som ett sätt att spara pengar för ett litet företag. Kostnaden för att hyra kontorslokaler sparas och ibland inkomstskatt sparas också. Keeping reklam kostnaderna nere är ett annat sätt att ta itu med minimala budgetar för företag. Ett bröllop är en händelse som vissa par har bara en liten budget med sin verksamhet. Paret har sedan hitta den bästa möjliga värde för vad de har att spendera på moset, mottagning och bröllopskläder. Till exempel kan en brud på en obegränsad budget har inte en viss summa att spendera på en brudklänning, men en brud på en liten budget kommer definitivt ha en prisgräns att hålla sig under.

Resande på en liten budget är ett populärt ämne. Alla vill spara pengar på flyg, hotell och attraktioner. Vare sig det gäller resor, bröllop, affärsmöten och privata liv, få valuta för pengarna är viktiga på shoestring budget. Till exempel, för hur mycket pengar som läggs på billiga saker som faller isär just ökas för att köpa den varaktiga objekt som borde ha köpt i första hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.