Vad är en långväga äktenskap?

En långdistans äktenskap är ett äktenskap där parterna bor på olika adresser, vanligtvis på ett stort avstånd från varandra. Sådana arrangemang kan hittas i många delar av världen, och gifta par påbörja dem av olika anledningar. Ett antal villkor måste vara uppfyllda för att en lång sträcka att äktenskapet skall vara effektiva, det viktigaste är nog ett djupt engagemang för relationen, tillsammans med en vilja att utveckla öppna kommunikationsvägar. En av de vanligaste orsakerna till en lång sträcka äktenskap är två karriärer, en dubbel karriär par kan tvingas leva isär ytterligare karriärmöjligheter för både medlemmar. Akademiker, till exempel, kan få undervisa vid olika institutioner, och medlemmar av militären kan inte alltid garantera att de skickas till samma inlägg, särskilt när de flyttar in i militära grader. En långväga äktenskap kan också uppstå när en partner har en krävande karriär som kräver resor, som alla sjöman fruar vet. Journalister kan också vara inblandade i långa äktenskap, eftersom de kan leva på avlägsna platser i sex månader eller mer medan de samla material och rapportera om nyheter. Vissa experter tycker sig också i liknande lägen, vilket de uppmanas att resa till olika platser för att tillgodose behoven hos klienterna.

Normalt ett par deltar i en lång sträcka äktenskap kommer att försöka göra tid för besök. I vissa fall kan paret träffas på olika platser runt om i världen, och i andra fall kan en person resa att vara med de andra under en viss tid varje år eller varannan månad. De två hushållen drivs till stor del självständigt, men ett par kan förlita sig på andra att sköta ett hus eller lägenhet under perioder av utökade resor.

Lång distans äktenskap är inte för alla. De kräver en hel del uppoffringar, tillsammans med en djup känsla av engagemang för de inblandade partner. Att vara i en lång sträcka äktenskap kommer inte nödvändigtvis ökar risken för otrohet och andra frågor, men dessa frågor bör naturligtvis tas upp vid ett par sätter sig att förhandla om villkoren för en lång sträcka äktenskap. Par som står inför en situation där de kan tvingas leva isär uppmuntras att söka professionell rådgivning, tillsammans med råd från personer i liknande situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.