Vad är en kinesisk Birth kalender?

kinesiska födelse kalender är ett diagram förutsäga könet på ett barn som grundar sig på moderns ålder och månaden för befruktningen. Den ursprungliga diagrammet hittades påstås i en gammal kunglig grav utanför Peking och finns nu på Institute of Science i Beijing. Den kinesiska födelse kalender finns på många webbplatser och noggrannhet är omväxlande förutspåddes ligga någonstans från 50% till 99%. Den kinesiska kalendern födelse har åldrarna 18 till 45 på ena axeln och månader på den andra axel, och att använda den, lokaliserar en rutan som motsvarar den moderns ålder och månaden för befruktningen. Varje ruta anger antingen manligt eller kvinnligt kön. Det finns vissa skillnader mellan kinesiska och västerländska metoder för beräkning tid som kan skeva resultat.

Först moderns månens ålder bör användas. Detta beräknas genom att fastställa antalet månens år då man har levt, så det är alltid ett eller två år mer än en ålder av västerländska beräkning. Lunar stigande ålder på varje månkalendern, som äger rum mellan 21 januari och 20 februari, snarare än på födelsedatum.

Dessutom behöver inte motsvara kinesiska månader inte precis med västerländska månader. Snarare börjar varje på en ny måne. Dessutom är den nuvarande kinesiska kalendern korrigeras så att den överensstämmer med sol året, till exempel, finns det en trettonde språng månad vartannat eller vart tredje år. Om kineserna födelse kalendern är gammal som det påstås vara, skulle det vara baserat på en äldre lunar, vilket gör alla datum något lite. Alla kinesiska barn kalendrar på Internet använder västra månader, så det är svårt att säga om man använder det på rätt sätt.

De flesta människor läser kinesiska födelse kalendern som en ren nyhet. Det påstådda vetenskapliga grunden bakom det är att kvinnans slidsekret vid olika tidpunkter i hennes liv är mer eller mindre öppen för det något mindre Y-kromosom spermier, som ansvarar för utformning av ett manligt foster. Men mycket mer vetenskaplig och korrekta metoder, såsom ultraljud, finns idag om en kvinna vill veta könet på barnet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.