Vad är en Etanol kakelugn?

En eldstad etanol är ett miljövänligt struktur som är ett alternativ till mer traditionella värmekällor såsom elektriska eller vedeldade eldstäder. Dessa eldstäder använder etanol, vilket är en alternativ energikälla, och de anses miljövänlig. Resultatet är en ren förbränning spis som går under idealiska förhållanden, inte släpper ut stora mängder skadliga eller smutsiga ämnen i miljön. liknar traditionella värmekällor, en etanol eldstad för att generera värme och ljus i ett rum. För att skapa dessa förutsättningar, måste vissa bränsle ska brännas. En traditionell spis kan använda trä eller stockar som värmekälla. En etanol spis, dock bränner förnybar resurs-etanol. Det finns olika typer av etanol, bland annat socker-baserade och majs-baserade ämnen. Till skillnad från traditionella vedeldade eldstäder, ingen rök skapas från en etanol värmekälla, och som en följd, en skorsten eller rökkanalen är inte nödvändigt. Det finns olika typer av etanol spisar, även om de inte utan vissa gemensamma teman. Till exempel måste en etanol eldstad innehålla en struktur för att begränsa branden källa, eftersom verklig brand skapas. Flesta anläggningar finns några förbättra funktioner för att göra produkten mer tilltalande, såsom sand och keramiska stockar används främst för utseende. Slutligen måste det finnas en behållare för etanol som kommer att brännas.

Egenskaper för en etanol eldstad är främst knutna till miljövinster. Istället för att släppa smutsig rök i atmosfären, genererar etanol små doser av kol i luften. Etanol är också en förnybar energikälla. Ved som används i traditionella eldstäder tas från skogen, som interfererar med antalet träd i miljön och graden av syre i luften. Eftersom etanol av socker eller majs, processen att odla dessa grödor tar mindre tid än det tar att plantera och odla träd. En etanol eldstad är en ventless eldstad, och följaktligen finns det vissa risker som omger dessa strukturer. Till exempel när etanol bränns avger det någon koldioxid i luften. Utan ordentlig ventilation eller luft som omger en spis, kan etanol inte blir helt utbränd. Som ett resultat av kolmonoxid, en färglös och luktfri gas som är mycket farlig, kan släppas ut i luften. Flesta etanol eldstad beslutsfattare tyder på att mängden kolmonoxid frigöras är försumbar och att de producerade nivåerna inte är högre än vad ett brinnande ljus kan producera.

Om en etanol spis inte fungerar som införs genom detta en negativ effekt. Syrehalterna kunde minska på koldioxid stiger. Som ett resultat, det kan ökas luftfuktigheten i rummet där etanolen eldstaden är belägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.