Vad är en Easy-Bake Oven?

Välkommen till en värld av glödande köksredskap. 1963 Kenner Toys (numera ett dotterbolag till Hasbro) redogjorde Easy-Bake Oven till en generation av unga flickor ivriga att uppleva underverk hem-stil bakning. Den ursprungliga Easy-Bake Oven var en skalenlig modell av en 1950 ugn, med två 100 Watt glödlampor som värmeelement. Vissa säger att Kenner ingenjörer var inspirerade av de små ugnar som används av New York City kringla leverantörer. Genom att använda den värme som alstras av glödlampor djupt inuti enheten, hoppades Kenner att minimera risken för oavsiktlig brännskador orsakade av standard värmeelement. Unga användare av Easy-Bake Oven behövde bara sätta på ugnen enheten för några minuter för förvärmning. På grund av den varierande värme som genereras av glödlampor, men blandar moset medföljer original Easy-Bake Oven måste ändras för låg temperatur bakning. Detta är anledningen till att många unga bagare erfarenheter med Easy-Bake Oven recept var så rörlig. Under-matlagning var en vanlig företeelse, och den ursprungliga kakmix var inte så smakrik som man kan ha hoppats.

Easy-Bake Oven blev en framgång för Kenner, och senare dess moderbolag Hasbro. I slutet av 1960-talet, tog leksaken ugnen på ännu mer dekorativa element i dess fulla storlek kusin, inklusive den populära avokado gröna färgen på dess ytor. Kakmix och andra efterrätter blev ännu mer sofistikerade som företag varumärke såsom Betty Crocker började erbjuda sina tjänster och produktlinjer. Den smak och konsistens av Easy-Bake Oven utbudet förbättrats avsevärt, och unga flickor ofta använt sina Easy-Bake ugnar för att skapa te cookies eller andra läckerheter för eftermiddagen parter.

På 1970-talet, hade Easy-Bake Oven dukade under för nya dekorativa trenden heter Harvest Gold. För första gången, featured leksak ugnar också simulerade digitala siffror och andra moderna inslag. De recept och blandar utvecklades också under 1970 och 1980, vilket gör det möjligt för unga bagare göra ett par recept från början. Förbättringar i utformningen av Easy-Bake Oven även minimerat eventuella exponering för värmeelementen. Ett speciellt verktyg sköt faktiskt smeten-lastad kokkärl i ugnen, och bagarna kunde observera tillagningsprocessen för bättre resultat. skulle användandet av glödlampor som värmeelement väckt ett antal säkerhetsfrågor under åren, särskilt bland föräldrar som befarade ett barn brann under förändringsprocess. Lämnar glödlampor brinner efter en cooking session kan också vara ett slöseri med energi och en potentiell brandrisk. Under senare år har dock Hasbro stor del ersattes av glödlampor med andra värmekällor till stor del dold inom enheten.

Under 2007 erinrade Hasbro en miljon Easy-Bake Ugn enheter på grund av en upplevd brist design. Yngre användare skulle kunna få brännskador om de försökte hämta en instängd kokplatta med fingrarna. Potentialen för oavsiktlig brännskador, elektriska chocker har alltid varit ett bekymmer för tillverkare av leksaker ugnar, trots att sådana händelser är mycket sällsynta. En Easy-Bake Oven är fortfarande ett bra sätt att introducera konsten att matlagning och bakning för barn, utan vuxen tillsyn och ledning är mycket viktigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.