Vad är en Cardboard Cut Out?

Medan vissa kändisar fortfarande officiellt död, har detta mindre teknikalitet inte hindrat många turister från att ha en bild eller två gjorde med dem. Oavsett om det är Elvis Presley, Marilyn Monroe eller presidenten i USA, ett liv storlek papp utskuren ofta fungerar som en plats hållare för den äkta varan. Den riktiga Elvis Presley kan vara för upptagen för att ta emot besökare till Graceland, men det finns en kartong utskuren tillgänglig för fototillfällen. En kartong utskuren börjar som en fotografisk bild blåst upp till det verkliga livet proportioner, då tryckt på tjockt papper lager. Trycket är överförs sedan till en bit wellpapp eller plast för att göra det ännu stadigare. Överskottet papp är omsorgsfullt putsade runt bilden för att göra det ännu mer realistiskt. Ägaren av papp utskuren kan sedan montera den på ett stativ och placera den på allmän plats för fotografier eller kampanjer.

Några kartong cut outs utgöra reklammaterial, med naturlig storlek bilder av professionella modeller eller sport siffror eller kända kändisar. Kartongen utskärningar ofta placeras nära de produkter som de främjar, vilket har till följd av ett professionellt stöd eller ett positivt samband med en igenkännbar offentlig person. Sådana reklamartiklar med en naturlig storlek kartong utskuren brukar bli högt samlarvärde, även om många har förstörts efter reklamkampanjen slutar. Det finns ett antal resmål där besökarna kan betala en avgift för att utgöra med en kartong klippt ur en historisk person eller en aktuell kändis. Kartong cut outs av tidigare och nuvarande världsledare är särskilt populärt i huvudstäder runt om i världen. Besökare till Hollywood, Kalifornien kan utgöra också med många av deras favorit kändisar i form av outs kartong cut.

Få kartong cut outs någonsin helt lura tittaren, dock. En två-dimensionell bild kommer nästan alltid att se onaturlig när tredimensionella människor utgör runt i ett fotografi. Posen och uttryck för en kartong utskuren aldrig ändras, vilket blir uppenbart om flera bilder är fotograferade i rad. För ett antal personer, bara utgör en rimlig faksimil av en kändis är fullt tillräcklig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.