Vad är det Game of Checkers?

omgång brickor är ett spel vars rötter finns i forntida civilisationerna i världen. Till exempel var en av de första versionerna av spelet pjäser grävdes fram vid en arkeologisk utgrävning i Ur, Irak. Historiker anser att artefakt upptäckt är från omkring 3000 f Kr. Den version av Ur använde ett annat spelar styrelse och antal bitar från dagens pjäser. Ingen vet hur spelet spelades faktiskt. De gamla egyptierna spelade en version av spelet pjäser. Deras spel hette Alquerque och innehöll en i styrelsen också. Den matchen spelades i Egypten så tidigt som 1400 f. Kr. och var ett populärt spel i den antika världens makt. Den egyptiska version spred sig till den västra delen av världen där den spelades i tusentals år.

År 1100, en man i Frankrike beslutat att spela pjäser på ett schackbräde. Antalet bitar ökades till 12 på varje sida av spelplanen. I Frankrike var spelet början kallades Fierges eller Ferses . Sedan den franska beslutat att lägga till regeln att bitar ska hoppa över varandra för att göra spelet svårare. Denna speciella utveckling av spelet hette Jeu Force .

Frankrike infördes regler för brickor, och spelet reste till England och USA England kallas spelet Draughts , och böckerna var skrivna i Spanien om spelet på 1500-talet. 1756, en brittisk matematiker vid namn William Payne skrev en avhandling om spelet. I alla fall, eftersom århundraden utvecklats spelet kontrollteam fortsatte sin popularitet. är spelet pjäser spelas på spelplanen med kvadrater. Torgen är arrangerade i åtta kolumner och åtta rader. Pjäser spelas av två spelare som tävlar mot varandra. De var emot 12 spelpjäser, platta skivor som släpps ut på svarta rutor. Inspektörerna är två färger, oftast svart och rött. Det motståndare med den svarta pjäser alltid går först. Efter detta, spelarna turas om att göra sina drag. Målet med spelet är att ta merparten av motståndarens pjäser eller bitar manöver så att motståndaren inte kan flytta sina egna spelpjäser. Till en början kan bitarna bara gå framåt. De kan göra två typer av rörelser: icke-fånga rörelser och fånga rörelser. Icke fånga flyttar involvera framåt diagonalt från en ruta till ett anslutande torg. Fånga rörelser utförs när en spelares pjäs hoppar motståndarens pjäs. Detta sker i en diagonal riktning och bara uppstår när torget bakom riskzonen bit är också tom.

Pieces kan hoppa flera gånger på en fånga flytta. När en pjäs når andra sidan av brädet är det toppad med en annan bricka. Detta innebär en pjäs av samma färg läggs ovanpå det. När detta sker blir spelar pjäs en kung. En kung har rätt att röra sig både framåt och bakåt.

har Spelet pjäser utstått genom århundradena, från antika Irak till modern tid. Idag är damspel spelas i hem, skolor och centra samfundet världen. En omgång strategi som kan spelas av alla åldrar, är brickor ett utmanande spel som kommer att fortsätta att utvecklas under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.